Nijerya: 1 - Bosna Hersek: 0

Nijerya: 1 - Bosna Hersek: 0

Dünya Kupası'na ilk kez katılan Bosna Hersek, F Grubu maçında karşılaştığı Nijerya'ya 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

İlk maçında Arjantin’e iyi bir futbol sergilemesine rağmen 2-1 yenilen Bosna, Nijerya'ya oranla maça daha iyi başladı. 21. dakikada Dzeko defansın arkasına sarkıp topu ağlarla buluşturmasına karşın, hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı. Maçın kırılma ilk kırılma anından 8 dakika sonra bir başka hakem hatası geldi. Emenike, sağdan rakibine faul kokan hareketle sıyrılıp topu cezasahasına taşıyıp ortaladı. Odemwingie'ye dokunmak kaldı ve bu oyuncunun kaleye gönderdiği topla Nijerya 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıda Bosna Hersek'in savruk atakları sonuç vermedi. Buna karşın 90+3'te Dzeko'nun şutu direkten döndü. Nijerya da ani ataklarla etkili olmasına karşın, maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-0 Nijerya'nın üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu galibiyetin ardından 2. maçında da puanla tanışamayan Bosna Hersek'in son 16 şansı kalmadı. Nijerya ise puanını 4'e çıkararak 2. tur iddiasını sürdürdü. 

Öte yandan Nijerya, Fransa 98'de Bulgaristan'ı 1-0 yendikleri maçtan bu yana, Dünya Kupası finallerinde ilk galibiyetini elde etti. Bosna Hersek ise, Saffet Susiç'in takımın başına geçtiği 28 Aralık 2009'dan bu yana ilk kez üstüste 2 maç kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler