Nişanyana ODTÜde feminist protestosu

Nişanyan'a ODTÜ'de feminist protestosu

ODTÜ'de düzenlenen 1. Teoloji Sempozyumu'na katılan Sevan Nişanyan, feminist grupların protestosuna uğradı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde üç gündür devam eden 1. Teoloji Sempozyumu’nun final gününde, ilahiyatçı Edip Yüksel ile birlikte konuşma yapması beklenen yazar Sevan Nişanyan, feminist ve LGBT grupları tarafından protesto edildi. 

'SEVAN DIŞARI'
 
‘Kuran'ın Kültürel ve Terminolojik Kaynakları’ başlıklı konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Sevan Nişanyan, Nazi askeri üniforması giymiş bir grubun üzerinde ‘I Love Sevan’ yazılı bir pankartıyla karşılaştı. Hemen ardından feministlerin ıslıklarıyla protesto edilen yazara karşı salonun bir kısmından ‘Sevan dışarı’ sloganları yükseldi. Salonda yaşanan arbedenin ardından protestocu gruplar kürsüyü işgal ederken, konuşma yapamayan yazar tepkiler nedeniyle salondan ayrılmayacağını dile getirdi.
 
Nişanyan’ın, 2007 yılında eski eşi Müjde Tönbekici ile arasında yaşanan ‘dışkı’ hadisesinden dolayı feministler tarafından protesto edildiği öğrenilirken, olayların büyümesinin arından Nişanyan ve Edip Yüksel küçük bir gruba karşı mikrofonsuz konuşmak zorunda kaldı. (Kaynak: radikal.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler