Nükleer santralde patlama!

Nükleer santralde patlama!

Fukişima Nükleer Santralında bugün sabah saatlerinde yaşanan patlamada çok sayıda yaralı olduğu ifade edildi.

Japonya’da dün yaşanan 8.9 şiddetindeki deprem ve ardından yaşanan tsunami’de hayatını kaybeden ve kendisinden haber alınamayanların sayısının 1,200’ü bulduğu bildirildi. Fukuşima Nükleer Santralinde bugün sabah saatlerinde yaşanan patlamada ise çok sayıda yaralı olduğu ifade edildi.

Japon Kyodo haber ajansının aktardığına göre polis yetkilileri ölü sayısının şimdiden 433 olduğunu, ancak 10 metreye ulaşan tsunami dalgalarının yarattığı yıkım düşünüldüğünde, can kaybının 1,000’in üzerine çıkabileceğini ifade etti.

Japonya tarihinin en büyük depremi olduğu belirtilen 8.9’luk sarsıntıda kaybolanların sayısının da 784 olduğu ifade edildi.

Bakan Yukio Edano, bugün yaptığı açıklamada hükümetin felaketten etkilenen bölgelere yardım götürme konusundaki kararlığının altını çizerken “Bu Meiji Dönemi’nden bu yana yaşadığımız en büyük deprem, 1000’den fazla insanın hayatını kaybettiğine inanılıyor” dedi.

SANTRALDE PATLAMA
Nükleer ve Endüstriyel Güvenlik Ajansından yapılan açıklamada Fukuşima’da bulunan 1 numaralı nükleer santralin 1 numaralı reaktörünün kontrol odasındaki radyasyon miktarının normalin 1000 katına ulaştığı ifade edildi.

Japon medyası TEPCO’ya ait Fukuşima Daiçi nükleer santralinde Türkiye saatiyle saat 08:30 civarında patlama olduğu ve birçok kişinin patlama dolayısıyla yaralandığını bildirdi.

Japonya'nın resmi haber ajansı NHK, patlamada santralin duvarlarının ve çatısının yıkıldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler