Numan Kurtulmuştan Erdoğana tehdid!

Numan Kurtulmuş'tan Erdoğan'a tehdid!

'1 milyon HAS Partiliyi 1 milyon ağaca zincirleriz'

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın "Kanalİstanbul" projesinin en az 1 milyon ağacın kesilmesine neden olacağını belirterek, "Kolaysa gelip kesinler, tabiatın yıkılmasına mani oluruz. 1 milyon HAS Partiliyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir" dedi.

Kurtulmuş katıldığı bir televizyon programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Kanalİstanbul" projesini eleştiren Kurtulmuş, "Bu proje Başbakan’ın seçim sözüdür. Yapılabilir bir şey değil. Hayalim diyor, proje olması için fizibilitesi olması lazım. Deprem etütlerinin, çevre etütünün olması lazım. Tartıştırıp sonra unutacak" dedi. Erdoğan’ın İstanbul Belediyesi Büyükşehir Başkanlığı adaylığında da vize uygulayacağını söylediğini hatırlatan Kurtulmuş, "Ne oldu? Ben o zaman aktif siyasette değildim; ama Başbakan’ın yakınındaydım. 1994’te vize uygulamaktan, bugün 7-8 milyon kişiyi İstanbul’a getirmeyi düşünmüştür. İstanbul’da bir üniversite için orman alanına inşaat ruhsatı vermediği için hapise girdi. 3-5 ağacı kestirmeyen Başbakan, en az 1 milyon ağacın kesilmesini sağlayacak. Buradaki çelişkiyi ortaya koymak açısından kolaysa gelip kesinler, tabiatın yıkılmasına mani oluruz. ‘1 milyon HAS Partiliyi 1 milyon ağaca zincirleriz, ağaçlarla birlikte bizi de kesmeleri gerekir" diye konuştu.

İstanbul’un topografyasını değiştirme hakkına kimsenin sahip olmadığını söyleyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Bu arkadaşlar ticari görüyorlar her şeyi. Boğazdaki trafik rahatlayacak diyorlar. Montrö antlaşması, boğazlarda etkinliğimizi sağlayan antlaşmadır. Sanki iki şirket arasında sözleşme Montrö Anlaşması. Bu antlaşmayı değiştirmeye kalktığınızda 6-7 ülke buna taraf olacaktır. Bunu değiştirmeye kalktığınızda aleyhimize olan bir durum olacaktır. Bir hayaldir. Fantazinin hayalin sonu yok. Buradan çıkacak toprakla, Dolmabahçe’nin önüne ada yapalım, oraya da başkanlık sarayı yapalım, Başbakan’ı oturtalım."

"LADİN’İN CESEDİNİ HAYVAN LEŞİ GİBİ BİR KENARA ATMAK
ULUSLARARASI HUKUKUN ÇİĞNENDİĞİNİ GÖSTERİYOR"

ABD tarafından düzenlenen operasyonla öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in cesedinin ise İslam şartlarına göre defnedilmediğini belirten Kurtulmuş, "Usame Bin Ladin’i Usame Bin Ladin yapan batı dünyasıdır, ABD’dir. Rus işgaline karşı kullanılan bir şebekedir" diye konuştu. Kurtulmuş, "Silahları, kaynakları batı yanlısı ülkeler tarafından verilmiştir. İstihbarat örgütleri Ladin’e destek olmuştur. Sovyetler yıkıldıktan sonra yeni bir düşmana ihtiyaç vardır. Maalesef batıda bazı kaynaklar bunu İslam olarak ortaya koydular. İslam düşmanlığı diriltildi. Terör eşittir İslam diyebilmek için bunu yaptılar" dedi. Ladin’in ölüp ölmediğinin bile tartışıldığını ifade eden Kurtulmuş, "Ama eğer öldürülmüşse bile büyük bir devlete öldürdüğü kişiyi, terörist bile olsa, en vahşi insan bile olsa cesedi mukaddestir. Saygı göstermek gerekir. Kendi inancına göre gömersiniz; ama hayvan leşi gibi bir kenara atmak uluslararası hukukun çiğnendiğini gösteriyor" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler