Nurettin Ok toprağa verildi - VİDEO

Nurettin Ok toprağa verildi - VİDEO

Nurettin Ok memleketi Çankırı'da toprağa verildi.

Çankırı'nın ulu çınarlarından, yılların siyasetçisi, Bayındırlık eski Bakanı Nurettin Ok, 86 yaşında hayatını kaybetti. Ok, TBMM'de düzenlenen anma törenin ardından memleketi Çankırı'da toprağa verildi.  
 
Kocatepe Camiinde kılınan öğle namazının ardından Çankırı'ya getirilen Ok'un cenazesi, Ahmet Yesevi Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Sarıbaba aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde eşi Fügen Ok'un tabutunun başından ayrılmaması dikkat çekiciydi.
 
 
Merhum Ok'un cenaze törenine, Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çankırı Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, eski milletvekillerinden Saffet Sakarya, ailesi ve eski Meclis çalışanları katıldı.
 
Cenaze töreninde Nevzat Ayaz, Bülent Ecevit'e atfen 'Ecevit ailesi', Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, Kabataşlılar Derneği ve Demokrat Parti'nin çelenkleri dikkat çeken başka bir ayrıntıydı.
 
ÇANKIRILI'YA YAPTIKLARI ÇABUK UNUTULDU
1928 yılında Çankırı'da doğan Ok, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsünü bitirdi. Serbest avukatlık, gazetecilik, Çankırı Belediye Başkanlığı ve Çankırı Milletvekilliği görevlerinde bulunan Ok'un, Çankırı insanına yaptığı hizmetler çok çabuk unutuldu.
 
Ok, 5 dönem Çankırı milletvekilliği ve Bayındırlık, İmar ve İskan Bakanlığı'nın yanı sıra TBMM Başkanlık Divanı Katip üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulunmuştu.
 
CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER ...
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler