Nurseli İdiz: Kürtler ticari menfaatler için dağa çıkıyor

Nurseli İdiz: Kürtler ticari menfaatler için dağa çıkıyor

Nurseli İdiz'den Kürtler'i kızdıracak açıklama..

Geçtiğimiz yaz aylarında alkollü fotoğraflarıyla olay olan ve bi-polar bozukluğu olduğu ortaya çıkan Nurseli İdiz, yaşadığı zor günleri atlattı. Harem dizisinde oynadığı rolle takdir toplayan Nurseli İdiz, tiyatroyu da bırakmış değil. Habertürk'ten Kübra Parmaksızoğlu'na röportaj veren İdiz, siyasi gündeme dair hem karışık hem de ilginç açıklamalar yaptı.

"İRTİCA TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR"
Bir yandan "Başbakanımız demokratik adımlar atıyor" diyen İdiz, bir yandan irtica tehlikesinin hala devam ettiğini söyledi. CHP'yi hiç beğenmediğini dile getiren İdiz, CHP için şunları söyledi:
 
"CHP'Yİ HİÇ BEĞENMİYORUM"
"CHP'nin bir söylemi yok. Orta direği ve düşük gelirli kesimi temsil edemiyor. Kendi içinde bütünlüğü de yok. Politik söylemleri 1970'lerde kalmış, halkı tatmin etmeyen, eskide kalmış cümleler kullanıyorlar. Birtakım demokratik adımları CHP atamıyor, AKP atıyor.  CHP iş yapmaktan çok laf üretmeye yarayan atıl bir parti oldu."
 
"BU SAATTEN SONRA VEREMEM"
"AK Parti'ye oy verir misiniz?" sorusuna ise "Bu saatten sonra veremem" şeklinde yanıt veren İdiz, birkaç seçimdir oy kullanmadığını da itiraf etti.
 
Barış süreciyle ilgili de konuşan ünlü oyuncu, Başbakan'ın demokratik adımlarını çok olumlu bulduğunu söylerken Kürtler'i kızdıracak bir takım açıklamalar yaptı.
 
İşte röportajdan ilgili bölüm:
 
"HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ BİR HALKIN
DAĞA ÇIKIŞI GİBİ MASUM BİR MESELE DEĞİL"
Terörü desteklemediğinizi söylediniz, ama bazı sanatçılar "Kürtler haksızlığa uğradıkları için dağa çıktılar" dediler... Siz de empati kurabiliyor musunuz?
 
PKK terörünü tam olarak neyin başlattığını bilmiyoruz. Uğur Mumcu PKK'nın çıkış noktasını açıklayacakken öldürüldü. Bu Kürtlerin işi midir yoksa bir gizli devlet işi midir bunu bilen yok. Bu sadece haksızlığa uğramış bir halkın dağa çıkışı gibi masum bir mesele değil, daha komplike bir mesele...
 
"BAŞKA MENFAATLER SÖZ KONUSU"
Başlangıcını bir kenara bırakırsak, bugün dağa çıkanlara nasıl bakıyorsunuz?
 
Orada başka menfaatler de söz konusu. Güneydoğu'da korkunç bir uyuşturucu ticareti var. PKK gençleri dağa götürüyorsa mutlaka birtakım vaatlerde bulunuyor. Bu para mı, belirli bir ticari menfaat mi onu tam bilemeyeceğim, ama bu Kürt şovenizmiyle desteklenince, çocukları karma bir duygu içerisinde dağa çıkarıyorlar. Ben 7 yıl haber programı yaptım. Prizma'yı yaparken birçok kez Güneydoğu'ya gittim. Orada devlet politikalarını benimsemeyen, ama PKK terörünü de desteklemeyen arada sıkışıp kalmış pek çok Kürt aydını var.
 
"KENDİ DİLİNDE EĞİTİM VE
SAVUNMA HAKKINI ÇOK DOĞRU BULUYORUM"
Peki Kürt halkının taleplerini makul karşılıyor musunuz?
 
Bir sınır ayrımı söz konusu olamaz tabi. Bizçok uluslu bir toplumuz. Farklı kimlikler, farklı aidiyetler bizim rengimiz, Osmanlı'dan beri gelen zenginliğimiz. Farklı kökenlerden gelen insanlara ayrı toprak vermek mümkün değil. O zaman Lazlara da Çerkezlere de verelim!
 
Bunun sonu yok. Ama demokratik talepleri yerinde buluyorum. Örneğin kendi dilinde eğitim ve savunma hakkını çok doğru buluyorum. Herkes ait olduğu dili konuşabilmeli, o dilde sanat üretebilmeli...Anne babası evde Türkçe konuşmayan 6-7 yaşındaki çocukların ne suçu var? Ana dilde eğitim şart, ek dil olarak da Türkçe'yi öğretirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler