Nusaybinde patlama

Nusaybin'de patlama

1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre İlçesi arasındaki İpek Yolu üzerine PKK'lıların yerleştirdiği bombanın etkisiz hale getirilmesi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 astsubay şehit oldu, 1 astsubay da yaralandı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Cizre arasındaki İpek Yolu'nun 34'üncü kilometresindeki Söğütlü Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler karayoluna bombalı tuzak kurdu. Güvenlik güçleri, bölgede bomba bulunduğu yönündeki ihbar üzerine bugün saat 16.30 sıralarında karayoluna trafiğe kapatarak, arama tarama faaliyetinde bulundu.

Dedektörlerle yapılan aramada teröristler tarafından tuzaklanmış ve patlatılması için kablo bağlanan ve yaklaşık 35 kilo olduğu belirtilen bomba bulundu. Patlayıcının çevresinde önlem alan güvenlik güçleri, bombayı etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sırasında bombanın infilak etmesi sonucu ;henüz kimliği öğrenilemeyen 1 astsubay şehit olurken, 1 astsubay da yaralandı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, patlamada 1 astsubayın şehit olduğunu 1 astsubayında yaralandığını belirterek, "Yaralı astsubayın durumu iyi. Bölgede güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

İpek Yolu trafiğe kapatılırken, bölgede başka patlayıcının bulunup bulunmadığın araştırılması sürdürülüyor.

DHA

ASTSUBAY'IN AİLE OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Nusaybin'de mayının etkisiz hale getirilmesi sırasında patlaması sonucu bomba imha uzmanı 1 asker şehit oldu.

Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak'ın Cizre ilçesi arasındaki İpek Yolu üzerine PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği bombanın etkisiz hale getirilmesi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl'ün Elazığ'daki evine acı haber gece geç saatlerde ulaştı.

Acılı ailenin evinin bulunduğu Sürsürü Mahallesi Kabzalı Sokak'taki Burcu Apartmanına dev Türk Bayrağı asıldı. Oğlunun patlamada şehit düştüğünü öğrenen anne Hüsniye Göl'ün fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Şehidin acı haberini alan yakınları evin önüne akın ederken, başsağlığına gelen akrabalar ve komşuların haykırışları caddede yankılandı. Hastaneden eve getirilen şehit annesi için bina önünde ambulans hazır bekletilirken, 112 acil servis ekipleri ev içerisinde beklediler.

Göl ailesinin 4 çocuğundan ikincisi olan Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Göl'ün 3 yıldan bu yana Mardin'de bomba uzmanı olarak görev yaptığı, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler