O fotoğrafın ardındaki trajedi

O fotoğrafın ardındaki trajedi

Bu fotoğraflardan özellikle biri hafızalara kazındı.

Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısını dün yaşayan Ankara’dan gelen her fotoğraf milyonları üzdü ve de kahretti. Bugün ulusal ve dünya basınında birçok gazetenin birinci sayfasında yer alan fotoğraftaki çift, İzzettin Çevik ve Hatice Çevik.

1 Kasım seçimlerinde Ankara 2. Bölge’den HDP’nin milletvekili adayı olan Hatice Çevik saldırıdan kılpayı kurtulurken, kızı Başak Sidar Çevik ve görümcesi Nilgün Çevik'in hain saldırının onlarca kurbanlarından oldular.

ankara-cevik-hatice-resim-10-001.jpg

Çevik, 20 yaşında bir inşaat mühendisliği öğrencisiydi.

Ankara’daki saldırıda kan gölüne dönen meydanda yaralı kızına sarılmış olarak görüntülenen ve bu görüntüleri medyaya çıkan İzzettin Çevik'in (46) kızı Başak Sidar Çevik ve kardeşi Nilgün Çevik'in de hayatını kaybettiği, eşi Hatice Çevik'in ise yaralı kurtulduğu belirtildi.

Saldırının gerçekleştiği Ankara Tren Garı meydanındaki barış mitingine katılmak için eşi, kızı ve kız kardeşiyle geldiği öğrenilen İzzettin Çevik’in hayatını eğitim öğretime adayan idealist bir öğretmen olduğu belirtildi.

ÇEVİK, KIZIYLA BİRLİKTE KIZ KADEŞİNİ DE KAYBETTİ
Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de İzzetin Çevik’in kız kardeşi Nilgün Çevik olduğu belirlendi.  Meme kanseri olan Nilgün Çevik, tedavi için Ankara’ya ağabeyinin yanına gelmişti. Saldırıda yaşamını yitirmemiş olsaydı, Pazartesi günü önceden randevusunu aldığı doktora gidecekti.

HATİCE ÇEVİK’İN HABERİ YOK
Hatice Çevik’in tedavisinin sürdüğünü belirten yakınları ise, Kızı Başak Sidar ve görümcesi Nilgün Çevik’in öldüğünden kendisinin haberi olmadığını  ve bu acı haberleri vermenin çok güç bir görev olduğunu söylediler. Bu arada HDP tarafından yayınlanan ve patlamada 128 kişinin öldüğü iddia edilen listede İzzettin Çevik’in de isminin yer alması kafaları karıştırdı. Başbakanlık yetkililerinin açıkladığı resmi rakamlara göre patlamada ölü sayısı 97… Hastanede hayatını kaybedenlerle birlikte bu rakamın pazartesi günü güncellenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler