O kadar ağacı katlettikten sonra!

O kadar ağacı katlettikten sonra!

Çankırı Belediyesi, Kastamonu yolu üzerinde gerçekleştirdiği ağaç katliamına Sözcü18'in yayını sonrasında çözüm getirdi.

Sözcü18 sayfalarında "Çankırı'da tam gaz ağaç katliamı" başlığıyla yer alan haberimizin vatandaş nezdinde uyandırdığı tepkiler karşısında çaresiz kalan Çankırı Belediyesi nihayet aklın yolunu buldu!

Keçiören Belediyesi'nden temin edilen ağaç sökme makinasıyla başta sedir ağaçları olmak üzere çok sayıda ağaç kesilmekten kurtardı. Konuyla ilgili olarak Çankırı Belediyesi web sayfasında yer alan haberi aşağıda sizlere sunarken; Büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyerek çok sayıda ağacın katledilmesine neden olan başta Belediye Başkanı İrfan Dinç ile ilgili başkan yardımcıları ve idare müdürlerini de kendileriyle başbaşa bırakıyoruz.
 
SEDİR AĞAÇLARI KURTARILIYOR
 
Çankırı Belediyesi Keçiören Belediyesi’nden temin edilen ağaç sökme makinasıyla Kastamonu karayolu güzergahında bulunan sedir ağaçlarının sökümüne başlandığını bildirdi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi: “Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, karayolu üzerinde yapılan yeni düzenlemeler sebebiyle yol ortasında kalan ağaçları, Keçiören Belediyesi’nden getirilen ağaç sökme makinesi ile sökerek şehrin muhtelif yerlerine dikti.
 
Çankırı-Kastamonu karayolu güzergahında, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan 11.4 km. uzunluğundaki şehir içi geçiş projesi kapsamında devam eden çalışmalar sonucu ekseninin kayması nedeniyle kaldırım ve refüjlerde ekonomik ömrünü doldurmuş olan ağaçların yanı sıra genç sedir ağaçlarının da kaldırılma zarureti ortaya çıkmıştı. Karayolları müteahhitinin niteliksiz ağaçların kaldırılması Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde gerçekleştirilirken, diğer yandan da ağaç sökme makinesi temini için gerekli çalışmalar başlatıldı. Keçiören Belediyesi’nden sağlanan ağaç sökme makinesi ile sökülüp farklı yerlere dikilmesi mümkün olan sedir ağaçları titizlikle uzman ekiplerce  sökülerek kent içindeki muhtelif bölgelere dikimi yapıldı.
 
Çankırı’da bulunmayan ağaç sökme makinesi için Keçiören Belediyesi ile temasa geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü diğer yandan da önümüzdeki günlerde Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin ağaç sökme makinesini de getirterek daha fazla ağacın kurtarılması için büyük çaba sarf ediyor. Ağaç sökme makinesi öncelikle sökülecek ağacın dikileceği yeri kazıyor ve daha sonra büyük bir dikkatle ağacın köküne zarar vermeden sökümü yapılıp, nakli yapılarak açılan çukura dikimi gerçekleştiriliyor. (Kaynak: Belediye web sayfası)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler