O kadın gözaltına alındı

O kadın gözaltına alındı

İzmir'de devlet büyüklerine hakarette bulunma iddiasıyla iki kadının gözaltına alındığı ve haklarında işlem yapıldığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün İzmir'de bir kadının kendisine el işareti yaptığını iddia ederek ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Bu olayın ardından el hareketini yaptığı iddia edilen ve ismi açıklanmayan o kadınla birlikte iki kadının polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Kadınların ifade vermek için emniyete götürüldükleri öğrenildi.

O kadınlar serbest bırakıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı mitingin ardından, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya iki kadının gözaltına alındığını kaydetti. Kadınlar haklarında yapılan işlemin ardından serbest bırakıldı.

Başbakanında miting anında bahsettiği ismi açıklanmayan bir kadının el hareketi yapmaktan, evli ve 4 kız çocuğu annesi olan 57 yaşındaki F.A.’nın ise ‘Başbakan’a hakaret’ suçundan gözaltına alındığı öğrenildi.

F.A.’nın eşi N.A., “Sayın Başbakan aracıyla miting alanını terk ederken biz de ikinci kattaki evimizin balkonundaydık. Eşim kollarını açarak ‘Ne işin var İzmir’de’ der gibi yaptı. Hakaret eder gibi değil. O an Başbakan’la göz göze gelindi. Başbakan o anı protestovari bir hareket sandı, anladığım kadarıyla. Otobüsünü durdurdu. Yanında yürüyen Başbakanlık korumalarına daireyi işaret etti. 3 dakika sonra içeri korumalar girdi. Bizi gözaltına almak istediler. ‘Özür dileyeceksiniz’ dediler. Bu arada ben arka plandaydım. Özür dileyecek bir şey yapmadık. Ardından karakola getirdiler eşimi, Başbakana hareket suçlamasıyla. İfadesi alınacak ondan sonra savcılık ne karar verirse o olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler