O kadın kovulunca ameliyattan kurtuldu

O kadın kovulunca ameliyattan kurtuldu

Adana’da ameliyat olmak için bekletilen ardından kocasının tepkisi üzerine hastaneden kovulduğu iddia edilen kadına yanlış teşhis konulduğu öne sürüldü.

Adana’da ameliyat olmak için bekletilen ardından kocasının tepkisi üzerine hastaneden kovulduğu iddia edilen kadına yanlış teşhis konulduğu öne sürüldü. Ameliyatına gerek görülmeyen kadınının sağlık durumu iyiye gidiyor.

Edinilen bilgiye göre, 3 çocuk annesi Cariye Mercan (28) dün sabah saat 07.30’da şiddetli karın ağrısı ile uyandı. Cariye Mercan, eşi İlyas Mercan (37) tarafından Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda hastaya apandist teşhisi konuldu. Bunun üzerine ameliyathaneye çıkartılarak ameliyat sırasına alınan kadın uzun süre bekletildiği için kocanın doktora tepki göstermesi üzerine doktor tarafından ameliyathaneden gönderilerek sedye ile 500 metre yakındaki Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastenesi’nde tedavi altına alınan kadının sağlık durumu iyiye gidiyor.

"İYİ Kİ AMELİYAT OLMAMIŞ"
Koca Mercan, eşine gece tetkikler yapıldığını, ayrıca ambulansla kadın doğum hastanesine götürülerek burada da tetkikler yapıldığını tekrar ambulans ile Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi’ne getirildiğini belirterek, "Burada yapılan tetkiklerde ve çekilen filmlerde eşimin kesinlikle apandist olmadığı söylendi. Adana Devlet Hastanesi’nde apandist olduğu söylenmiş hatta o nedenle ameliyat edilecekti. İyi ki orada ameliyat olmamış. Şuan eşimin sağlık durumu iyiye gidiyor. Bu hastane ameliyata bile gerek duymadı. Ben o doktoru Sağlık Bakanlığı’na şikayet ettim. Eşim sağlığına kavuştuktan sonra Cumhuriyet Savcılığı’na da başvuracağım" dedi.

Bu arada, Adana Devlet Hastanesi Yöneticisi Mehmet Yağcı, yapılan ilk incelemede Genel Cerrah E.S.’nin apandist teşhisi ile hastayı ameliyathaneye aldığını belirterek, "Doktor hastayı ameliyat etmek için ameliyathaneye girdiği sırada tansiyonu yükselmiş. Bu nedenle ameliyata girememiş. Bunun üzerine hastane yönetimi hastaya hemen iki genel cerrah tahsis etmiş ancak hasta yakınları hastaneden kendi isteğiyle çıkıp gitmişler. Genel cerrahları beklememişler. Yanlış teşhis konusu ise inceleniyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler