O kulelerde Nihat Zeybekci'nin de 2 dairesi çıktı!

O kulelerde Nihat Zeybekci'nin de 2 dairesi çıktı!

AK Partili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de o kulelerde iki dairesinin olduğu ortaya çıktı.

Zeytinburnu sahilinde yapılan ve yerel mahkemenin verdiği tıraşlama kararı Danıştay tarafından onanan 16/9 kulelerinde daire sahibi olan AKP’liler arasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bulunuyor.

Nihat Zeybekci, dairelerin panoramik manzarasını pek beğenmiş olacak ki, bir daire ile yetinmeyip iki daire birden almış. Ekonomi Bakanı olduğunda her bakan gibi kendisinin de çocukluk ve gençlik resimleri yayımlanan Zeybekci, 5 Haziran 2014 günü Ekonomi Kulübü üyesi işadamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldiğinde “Bizim de bir fotoğrafımız yayımlandı, yırtık donlu Nihat’tı. Yırtık donlu Nihat’ı bu memleket okuttu, Türkiye’nin, yetmedi dünyanın en iyi üniversitelerinde okuttu. O çocuk geldi, ‘siz yapamadınız, edemediniz size ekonomi bakanı gönderelim’ denilen ülkeye ekonomi bakanı oldu” demişti.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre Zeybekci’nin 16/9 gibi İstanbul’un en pahalı konutlarının satıldığı bir sitede 2 daireyi hiç kredi kullanmadan peşin alması, “o yırtık donlu çocuk 16/9’da iki daire sahibi oldu” yorumlarına yol açtı. 

Zeybekci’nin 03.08.2012 tarihinde aldığı daireler A Blok’ta bulunuyor. 32. kattaki 190 ve 191 no’lu dairelerin manzarası Adalar’dan Boğaz’a kadar geniş bir alana bakıyor. A Blok’ta 92 ila 266 metrekare arasında 1+1, 2+1, 3+1 konut tipleri bulunuyor. Bu konut tiplerinin fiyatları geçen yıl itibarıyla 1 milyon 288 bin liradan başlıyordu.

ALBAYRAK: OĞLUM TOPRAKTAN GİRDİ
ANAP eski milletvekili Yaşar Albayrak ile Zeytinburnu İmar Komisyonu eski Başkanı Hasan Albayrak, ayrı ayrı gazetemizi arayarak, akraba olduklarını doğrularken Hasan Ali Albayrak adına kayıtlı dairenin İmar Komisyonu’nda görev yapan Hasan Albayrak’la ilişkilendirilemeyeceğini söylediler.

Hasan Albayrak, “Amcazademin kendi parasıyla alınmış daire, benimle ne ilgisi var” diye konuştu. Yaşar Albayrak ise oğlunun daireyi 16/9 inşaatlarının yapımına yeni başlarken aldığını söyledi. Albayrak, Zeytinburnu’nda biri 16 diğeri 8 dönüm olmak üzere iki arsası bulunmasına rağmen surlara yakın olduğu gerekçesiyle 3 kattan fazla imar izni alamadığını anımsatarak, “İş kotaracak kadar becerikli olsam ben de buraya gökdelen dikerdim” dedi.

ZEYBEKCİ’NİN AÇIKLAMASI
Konunun gündeme getirilmesiyle ilgili zamanlamaya dikkat çeken Zeybekci ise Hürriyet’in soruları üzerine, iki daireyi 31 Mart 2011’de aldığını, o zaman milletvekili bile olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“İki parçaydı, birleştirdik, toplam 134 metrekarelik daire oldu. 1.6 milyon liraya almıştım. Tamamı şahsi hesabımdan banka havaleleriyle eşit taksitlerle 1.5 yılda ödedim. Siluet tartışmaları başladıktan ve sayın Başbakanımız konuyu gündeme getirdikten sonra bıraktım. Bir daha da gitmedim. Bizim için bitti. İki üç ay önce de sattım ve bitti. Dolar kuru hesaba katılırsa zarar ederek sattım. Şirkete değil, buldukları bir alıcıya sattım. Mülkü almadan önce her türlü soruşturmayı yaptım. İnşaat ve iskan ruhsatlarına baktım. İmar kararlarını inceledim. Hiçbir hukuki sorunu yoktu. Bakan olduktan sonra da sorumluluk makamında biri olarak, hukuki hiçbir sorunu olmadığı halde elden çıkardım. Hukuki hiçbir sorun yoktu ama çorbaya sinek düşmesi gibi bir durum vardı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler