O maganda yakalandı

O maganda yakalandı

İzmir'de iki ay önce parkta oynayan 6 yaşındaki Umut Ceylan kafasından vurulmuştu.

İzmir’in Karabağlar İlçesinde geçen 27 Ağustos’ta parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan kurşunla hayatını haybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın katil zanlısı yakalandı. 18 Ekim’de bir yaralama olayına karışınca yakalanan ve üzerinde bulunan el yapımı tabancanın Umut’u hayattan koparan silah olduğu laboratuvar incelemesiyle ortaya çıkan C.K.’nın poliste 8 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi. Bu sonuçtan önce cezaevine konulan C.K.’nin Umut’un öldüğü gün sarhoş olduğunu, ateş açıp açmadığını bilmediğini söylediği öğrenildi. 

KATİL ZANLISI SUÇ MAKİNASI
 
Katil Zanlısı C.K. (30)  Karşıyaka Girne caddesi üzerinde bir silahlı yaralama olayına karışınca Umut cinayeti de aydınlatıldı. Uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık suçlarından polisde sekiz ayrı kaydı bulunan C.K. geçen 18 Ekim’de Girne caddesi üzerindeki bir taksi durağında aralarında husumet bulunan Enis D.’yi tabancayla yaraladı. Olayın peşine düşen polis C.K.’yi bir gün sonra yakaladı.
 
C.K.’nın üzerinden el yapımı bir tabanca çıktı. C.K. tabancanın üç ay önce ölen dedesinden kaldığını, kendisinin de yanında taşıdığını söyledi, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kriminal inceleme raporu ise bugün geldi. C.K.’nın olayda kullandığı tabancanın Umut Ceylan’ı hayattan koparan silahla aynı olduğu kriminal incelemede ortaya çıktı. Cezaevinde olduğu için C.K.’nın ifadesi alınamadı. Cumhuriyet Savcısı’nın ayrıca bu olayla ilgili ifade alacağı açıklandı. Ancak sözlü bilgisine başvurulan C.K.’nın Umut’un öldüğü gün alkollü olduğunu, havaya ateş edip etmediğini bilmediğini söylediği de öğrenildi.
 
VALİ’DEN TEŞEKKÜR
 
Olayın aydınlatılmasının ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile basının önüne çıkıp açıklama yaptı. Vali Kıraç, “Umut’un ölümü bizler dahil Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri bakanımızı da çok üzdü. Çeşitli vesilelerle bizden bilgi istediler. Katil zanlısı başka bir olaya karıştıktan sonra da olay aydınlatıldı. Bu başarılı çalışma için İzmir polisine teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler