O müezzin ikinci kez tayin oldu!

O müezzin ikinci kez tayin oldu!

Dolmabahçe'deki camiden Kayabaşı Camiine gönderilen müezzin, aradan bir ay bile geçmeden ...

Gezi olayları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin müezzini Fuat Yıldırım'ın bir kez daha tayini çıktı. Yıldırım'ın Dolmabahçe'deki camiden Kayabaşı Camii'ne gönderildiği 21 Eylül'de ortaya çıkmıştı. Aradan bir ay bile geçmeden Yıldırım, ikinci kez başka camide görevlendirildi.
 
Gezi olayları sırasında göstericilerin müezzin olarak görev yaptığı Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'ne sığınmalarına izin veren, göstericilerin camide içki içtiği iddiası karşısında "görmediğini" söyleyen Fuat Yıldırım hakkında soruşturma açılmıştı. Müezzin Yıldırım, soruşturma çerçevesinde 20 yıldır görev yaptığı camiden Başakşehir'in Kayabaşı Köyü'ne tayin edilmişti. Müezzin Yıldırım, aradan bir ay bile geçmeden yine tayin edildi.
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, müezzinin bu kez "geçici olarak"  Galata'daki Arap Camii'ne atandığını söyledi.
 
"GEREKÇE: CAN GÜVENLİĞİ"
Türkkan, Müezzin Yıldırım'ın bu ikinci atamasının nedeninin ise "can güvenliği" olduğunu vurgulayarak, "Müezzine hakkındaki soruşturma bitene kadar can güvenliği nedeniyle Arap Camisine tayin edildiği bildirilmiş" dedi. 
 
Ancak müezzinin "geçici" olarak açıklanan bu tayininin "kalıcı da olabileceğini" de iddia eden Lütfü Türkkan, "Müezzin Fuat Yıldırım'ın altı aylık bu 'geçici' görevlendirmesi, kalıcı mı geçici mi göreceğiz" dedi. 
 
"TBMM'YE TAŞIYACAĞIM..."
Türkkan, müezzinin iki ay içinde ikinci kez farklı camiye görevlendirilmesi konusunu da TBMM'ye taşıyacağını ifade etti.
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, müezzin Yıldırım'ın hakkındaki soruşturmanın "selameti açısından" Kayabaşı Köyü'ne tayin edildiğini açıklamıştı. 
 
Müezzin Fuat Yıldırım Gezi olaylarının ardından Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nden Kayabaşı Camii'ne tayin edilmişti.
Yıldırım'ın şimdi de Galata'daki Arap Camii'ne tayininin çıktığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler