O pankarta hapis cezası çıktı!

O pankarta hapis cezası çıktı!

Hocalı katliamını protesto etmek için Taksim Meydanında yapılan mitingde bazı kişilerce taşınan pankarta mahkemeden ceza.

26 Şubat 2012’de İstanbul Taksim Meydanında Hocalı katliamını protesto etmek üzere düzenlenen mitingde "Hepiniz Ermenisiniz, hepiniz pi.siniz", "Hrant’ın pi.leri yıldıramaz bizleri" yazılı döviz ve pankartları açan 10 kişi hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan açılan dava sonuçlandı.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan sanıklar, Hocalı katliamına dikkat çekmek ve "soykırım yasa tasarısı"nı görüşen Fransa’ya tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlediklerini ve hakaret etme niyetlerinin olmadığını belirttiler.
 
Yargılama sonunda mahkeme, sanıklar Umut A., Burak K., Kazım B., Derya K., Hasan Hüseyin K. ve Cihan D.’ye 6’şar ay hapis cezası verdi. Onur G., Recep A., Arzu B. ve Samet A. ise beraat etti.
 
HAPİS CEZALARI PARAYA ÇEVRİLDİ
6 sanık hakkında verilen 6’şar ay hapis cezası, yargılama sırasındaki iyi halleri dikkate alınarak önce 5 aya indirildi, ardından da 3 bin TL para cezasına çevrildi. İddianamede sanıkların 6 aydan 1 yıla kadar hapsi isteniyordu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler