Öcalan, Twitterdan bombaladı!

Öcalan, Twitter'dan bombaladı!

Abdullah Öcalan, Twitter hesabından MHP ve Devlet Bahçeli ile ilgili müthiş iddialarda bulundu.

İmralı'da yatan PKK lideri Abdullah Öcalan, Twitter'dan MHP lideri Devlet Bahçeli için "Bahçeli öyle sıradan biri değildir, özel harbin adamıdır." dedi.

İşte Öcalan'ın Twitter hesabından verdiği mesajlar:
 
"Ben buraya ilk getirildiğimde devletin dört kurumu gelip benimle görüşmüştü. Sorunun çözümünden bahsediyorlardı. O zaman MHP sorunun çözümünü engelledi. Özal döneminde de güçlerin bir yerde toplanması görüşülmüştü. Özal sorunun çözümü konusunda samimiydi. 
 
Sonra Erbakan döneminde de bu geçlerin bir yerde toplanması gündeme geldi. Erbakan'ın da bu konuda iyiniyetli girişimleri vardı.
 
Erbakan'ın bu girişimlerine yanıtımız olumlu oldu. Erbakan bu iradeyi gösterdi ancak onu da tasfiye ettiler.
 
Sonra Ecevit dönemi geldi, onun döneminde de görüşmelerimiz oldu, buraya geldiler görüştük. Güçlerimizi geri çekme konusunda adım da attık. Ancak bu çabamız da karşılık bulmadı ve Ecevit tasfiye edildi.
 
Biz sorunu köklü biçimde çözmek istiyoruz. Ben 18 yıldır bunun mücadelesini veriyorum.
 
Uluslararası kamuoyu, aydın ve demokratik çevreler Kürt sorununa sadece 1 etnik mücadele olarak bakmamalılar. Kürt devrimi Ortadoğu'nun kalbindedir.
 
Öyle Filistin, Afganistan falan gibi değildir. Bu devrimin sonuçları en az Fransız devrimi, Rus devrimi gibi geniş kapsamlı sonuçlar yaratacaktır.
 
Özal'ın çok pratik bir zekası vardı, Özal yaşıyor olsaydı, sorun bu noktada olmazdı, çözümlenmiş olurdu ama tasfiye edildi.
 
Erbakan da ben Suriye'deyken sorunun çözümü için Suriye Devlet Başkanı üzerinden bana üç kere mektup göndermişti, çözümde samimiydi.
 
Ecevit de bir şeyler yapmaya çalıştı, af çıkarmaya çalıştı ama Bahçeli engelledi ve hükümeti düşürmek suretiyle süreci tıkattı.
 
Bahçeli öyle sıradan biri değildir, özel harbin adamıdır.
 
99'da ben buraya getirildikten sonra, Ecevit - Kıvrıkoğlu adına gelip benimle görüştüler. Görüşmeler iki yıl kadar sürdü.
 
Karadayı-Kıvrıkoğlu-Ecevit sorun çözecekti demiyorum ancak sorunun çözülmesi için bir siyasi kanal açacaklardı.
 
O dönem Ecevit-Kıvrıkoğlu döneminde bir af meselesini de gündeme getirdiler. MHP buna engel oldu. Böylece affı çok sınırlı tuttular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler