ODTÜ Mezunlar Konseyinden teröre lanet

ODTÜ Mezunlar Konseyi'nden teröre lanet

ODTÜ Mezunlar Konseyi yaptığı yazılı açıklama ile yaşanan terör olaylarını lanetledi.

Gaziantep'te sivil halka yönelik yaşanılan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı tüm yurtta büyük infial yarattı. Yaşanan infialle birlikte sivil toplum kuruluşları ard ardına açıklamalar yaparak olayı protesto etti. Son olarak ODTÜ Mezunlar Konseyi yaptığı yazılı açıklama ile "Tüm sivil toplum, örgütlü bir şekilde sürdürülen bu çabaya karşı çıkmalı, egemenlerin oyununu bozma sürecini başlatmalıdır." dedi.

ODTÜ Mezunlar Konseyi'nin yaptığı yazılı açıklama şöyle:
 
"Gaziantep’te önceki akşam yaşanan bombalı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Kaybettiklerimiz için üzüntülerimizi bildirir; yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.
 
Kullanılan bombanın türünden, saldırının yapıldığı saat ve mekândan sivil kayıpların olabildiğince fazla olmasının amaçlandığı anlaşılan bu saldırı, insanlık adına bir utanç olarak kalacaktır. Bu türden saldırılar, ancak vahşet sonucu provokasyon ve kaos yaratmayı amaçlayanların işi olabilir. Ülkemizde ya da herhangi başka bir ülkede böylesine bir vahşete katılanlar ya da hangi amaçla olursa olsun benzeri eylemlere destek verenler, tüm halkın birlikte tavır alması ile engellenmelidir. Ancak gerçeği de görmek gerekir; Komşumuz huzurlu olmadıkça biz de huzurlu olamayacağız. Kaygımız o dur ki, seçim kazanma ve oy kaygısı nedeni ile izlenen ya da izlenemeyen politikalar daha birçok acı yaratma potansiyelini taşımaktadır.
 
Barış ve demokrasi içerisinde birlikte yaşama idealinin tüm kişi ve kurumlarca kıskançlıkla savunulması gereken bir ortamda, kendi sorunlarımızı demokratik bir şekilde halletme çabası yerine, ülkemizin Ortadoğu bölgesinde yaratılan büyük kaosun içerisine sokulma süreci kaygı ile izlenmektedir. Tüm sivil toplum, örgütlü bir şekilde sürdürülen bu çabaya karşı çıkmalı, egemenlerin oyununu bozma sürecini başlatmalıdır.
 
Halkın oylarına talip olarak meclise giren ve yönetim görevini üstlenen tüm siyasi partilere bir kez daha hatırlatmalıyız; Halk, sizlere oylarını ülkeyi Ortadoğu’da yaratılmak istenen din, ırk, mezhep çatışmalarının içerisine sokun diye vermiyor, yaşamın iyileştirilmesi için barış, demokrasi ve özgürlük içerisinde birlikte yaşayabilme umudu ile veriyor. Verilen yetkiler mutlak iradeniz için değil, şartlı çabalarınız için veriliyor. Bizler yurdumuzda da başka yerlerde de barış istiyoruz. Özgürlük ve demokrasi istiyoruz.
 
ODTÜ Mezunları Konseyi
 
ODTÜ Mezunları Derneği
Adana ODTÜ Mezunları Derneği
Antalya ODTÜ Mezunları Derneği
Bursa ODTÜ Mezunları Derneği
Denizli ODTÜ Mezunları Derneği
Ege ODTÜ Mezunları Derneği
Eskişehir ODTÜ Mezunları Derneği
Gaziantep ODTÜ Mezunları Derneği
İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği
Kayseri ODTÜ Mezunları Derneği
Kocaeli ODTÜ Mezunları Derneği
Kıbrıs ODTÜ Mezunları Derneği
Mersin ODTÜ Mezunları Derneği
ve ODTÜ Mezunları Derneği Temsilcilikleri"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler