ODTÜ olaylarına terör davası!

ODTÜ olaylarına terör davası!

Savcı'dan ağır iddianame...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Aralık 2012’de Göktürk-2 uydusunun Çin’den fırlatılması nedeniyle, ODTÜ Yerleşkesi’ndeki Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı program sırasında çıkan olaylar üzerine başlatılan soruşturmada 11 kişi hakkında, “terör örgütüne üye olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek suretiyle örgüte üye olmak” suçundan dava açtı.
 
Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır’ın hazırladığı ve Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklardan 4’ü “THKP/C Devrimci Yol Devrimci Gençlik terör örgütü güdümünde faaliyet gösterdiği değerlendirilen Öğrenci Kolektifi ve Devrimci Genç yapılanması”, 4’ü “Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren Kaldıraç oluşumu”, 2’si “DHKP/C terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren Gençlik Federasyonuna bağlı Ankara Gençlik Derneği ve Devrimci Mücadelede Mühendisler Mimarlar oluşumu”, 1’i ise “MLKP terör örgütü güdümünde faaliyet gösteren Sosyalist Gençlik Derneği içerisinde faaliyet göstermekle” suçlandı ve ODTÜ eylemlerine de bu örgütler adına katıldıkları öne sürüldü.
 
GÖRÜNTÜLERDE TESPİT EDİLDİLER 
Sanıkların ayrıca “Görevli memuru kasten yaralama, kamu malına zarar verme, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnmek” suçlarından cezalandırılmaları istendi.
 
İddianamede, olaylarda meydana gelen maddi zararlar da miktarlarıyla sıralandı. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin de yaralandığı aktarılan iddianamede, görüntülerden, eylemciler arasında sanıkların da bulunduğunun belirlendiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler