ODTÜ Vişnelik Amfiden Yeni Türkü geçti

ODTÜ Vişnelik Amfi'den Yeni Türkü geçti

21 Temmuz 2010 Ankara’sında, bozkırdan

yolu geçen Yeni Türkü, Okula Yüz Verin kampanyası kapsamında düzenlenen konserde tüm sokakları denize çıkardı.

Müzikseverler konser alanına geldiklerinde otlar yemyeşildi, gün ışıl ışıl. Kapanırken simsiyah gece, hayaller açılmaya başladı. Seslerindeki pırıl pırıl güçle zamana yenik düşmeyen parçalarını söylediler hep birlikte tek ses, tek yürek. Coşkulu parçalarıyla Ankara’lı müzikseverleri eğlendirirken, durgun parçalarıyla hüzünlendirdi Yeni Türkü. 

Halkbank’ın sponsorluğunda, Cepa AVM ve Radyo ODTÜ’nün katkılarıyla gerçekleşen konserde kampanya için sahnede bağış yapan Yeni Türkü ekibi, “Okula Yüz Verin” t-shirtlerini de giyerek adeta sahneyi kuşattılar. Kaba inşaatı bağışlarla biten okulun, ince inşaatını da tamamlayarak öğrencileri modern okullarına kavuşturmak için gönüller, gönüllüler 7’sinden 70’ine bir aradaydı.

Dün, bugün, yarın: Üç neslin ortak paydasıydı şarkılar. Bana bir masal anlat baba da, yaşamın gizini vereceği Destina da aynı dillerden döküldü. Hem tanıdık hem yepyeniydi aşk. Güzel bir yaz akşamında hep birlikte, çimlere basarak, çimlere oturarak, çimlere uzanarak, hatta çimlerde dans ederek Yeni Türkü’nün eşsiz şarkılarına eşlik etti Ankara.

Okula Yüz Verin kampanyası kapsamında Ankara Yenikent’te yaptırılmakta olan ODTÜ Mezunları İlköğretim Okulu’nun kaba inşaatı tamamlanmış olup ince inşaatı için çalışmalar devam etmekte. 2010 yılı sonunda inşaatını tamamlayarak 2011’de eğitime açılması hedeflenen okul:

- 24 derslikli,
- Engelsiz,
- Standartlara uygun bir spor salonu olan,
- Bahçesinde bir bilim parkı bulunduran,
- Çağın gerektirdiği donanımlara sahip bir ilköğretim okulu olacak.

Kampanya hakkında her türlü bilgiye http://www.okulayuzverin.org adresinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler