ODTÜ yine karıştı!

ODTÜ yine karıştı!

Taksim'de Gezi Parkı ziyarete kapatıldı. İstiklal'de polis bazı kişileri gözaltına aldı.

ODTÜ iki gündür gergin. Yol yapımını engellemek için eylem yapan grupla polis arasında yeniden çatışma çıktı. Olaylar şu sıralarda halen devam ediyor. Bu arada İstanbul Taksim'de polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Gezi Parkı ise yeniden kapatıldı.
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinden geçecek yol çalışmalarının ağaç katliamına neden olacağı gerekçesiyle iki gündür devam eden direnişte akşam saatlerinde yeniden olaylar çıktı.
 
100. Yıl Mahallesi’nde toplanarak belediyenin yol çalışması şantiyesine kadar yürüyen eylemciler burada barikat kurup, sloganlar atmaya başladı. Bölgede önlem alan polis, önce dağılmaları için uyarı yaptı. Uyulmayınca tazyikli su ile gruba müdahale başladı.
 
Mahalleye doğru kaçan grup polite taş attı. Polis tazyikli su ve gaz bombaları ile karşılık verdi. Bir polis helikopterinin de havadan denetim yaptığı bölgede gerginlik halen devam ediyor.
 
Bu arada Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da bölgeye geldi. Ay, bir restoranın terasında operasyonu bizzat yönetiyor. Ankara Emniyet Müdürü’nün restoranın teras katına müşteri alınmaması yönünde talimat verdiği öğrenildi.
 
İSTİKLAL CADDESİ'NDE POLİS KALKANI
ODTÜ olaylarının yansıması Taksim'i de gerdi. Polis olağanüstü önelim aldı. İstiklal Cadesi'nin girişinde barikat kurdu. Gezi Parkı ise yeniden halkın kullanımına kapatıldı.
 
Polisin bazı kişileri zor kullanarak gözaltına aldığı görüldü.
 
taksim-istiklal-poliszorlagozaltiyapiyor-sozcu-resim-09.jpg
 
btk4rvsiaaad8m1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler