ODTÜ yolu çöktü

ODTÜ yolu çöktü

ODTÜ kampüs alanında yapılan yol çalışmaları sırasında, su borusunda patlama meydana geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ kampüsünden geçirdiği yol çalışmaları hızla devam ederken, ODTÜ'nün A4 kapısına çok yakın bir bölgede su borusunda patlama meydana geldi.
 
Bölgede bulunan Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü sırada meydana gelen patlamanın ardından 100. Yıl Mahallesi’nin bir bölümünde sular kesilirken, ODTÜ A4 kapısına çıkan 1588. Cadde'de çökme meydana geldi. Yayalar, toplu taşıma araçları ve özel otomobiller tarafından kullanılan 1588. Cadde'nin bir bölümü, yapımı süren A4 viyadüğünün bağlantı yolunun üzerine çöktü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri yan yola çıkan bütün sokakların girişinde önlem aldı. Olayın ardından yapımı süren ODTÜ Yolu'nun üzeri suyla kaplandı.
 
ÖĞRENCİLER KAMPÜSE YÜRÜDÜ   
Anadolu Bulvarı’nın Konya Yolu’na bağlantısını sağlayacak olan ve bir bölümü ODTÜ kampüs alanından geçtiği için tartışmalara neden olan yolda meydana gelen göçük nedeniyle, toplu taşıma araçları ve özel otomobilleri ile derse gelen öğrenci ve akademisyenler olay nedeniyle kampüs alanına giremedi. Yol inşaatının başladığı bölgede özel halk otobüsleri ve dolmuşlardan inen öğrenciler, dersliklerine yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Özel otomobiller ise kampüsün diğer girişlerine yönlendirildi.
 
BU ÜÇÜNCÜ PATLAMA
Çalışmaların başladığı günden itibaren üç defa su borusunun patladığını söyleyen öğrenciler, görevlilere tepki gösterdi.
 
aa-odtuyolucoktu-sozcu-resim-09.jpg
 
"AĞAÇLARIN AHI TUTTU" 
Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yol çalışmaları nedeniyle ODTÜ A4 kapısına çıkan yan yolun, yapılan yola çöktüğünü belirtirken "Ağaçların ahı tuttu" dedi.
 
Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yol çalışmaları nedeniyle ODTÜ A4 kapısına çıkan yan yolun, yapılan yola çöktüğünü belirtirken "Ağaçların ahı tuttu" dedi.
 
Candan yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi yüzlerce iş makinesi ile Bayramın son günü ODTÜ arazisine girerek, 2 bin 833 ağacı söktüğünü ifade ederek, "Tepki çeken yolu yapmakta ısrar eden Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yol çalışmaları nedeniyle ODTÜ A4 kapısına çıkan yan yol, yapılan yola çöktü. Görgü tanıklarına göre çöken yolun oluşturduğu çukura düşen bir kişi kendi çabalarıyla çıktı. Su borusunun patladığı yolda yapımı süren ODTÜ Yolu su altında kaldı" dedi.
 
"GÖKÇEK'İN EMEKLİ OLMA ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR"
Candan, Büyükşehir Belediyesi'nin bayram gününde, bir gecede söktüğü binlerce ağacın ahının tuttuğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
 
"Her şeyi hızlıca yapayım derken gerekli önlemleri almadan sürece kalkıştığı için o yolda daha çok çökme olacak gibi görünüyor. Hava Kuvvetleri önünde yolun çökmesi sebebiyle bir vatandaşımızı bu ülkenin başkentinde kaybettik. Melih Gökçek binlerce kilometre yol reklamı yaparken, kaç yolun çöktüğünün istatistiğini de Ankaralılarla paylaşırsa seviniriz. Çöken bu kaçıncı yol, patlayan kaçıncı su borusu? Sayesinde Ankara'nın sorunlu bir altyapısı ve üstyapısı var. Gökçek'in sabırsızlığı hukuk tanımazlığı ile kent ve insan yaşamı tehlike altında, emekli olma zamanı geldi de geçiyor."
 
aaa-odtudeyolcoktu-sozcu-resim-093.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler