ODTÜde olaylar çıktı!

ODTÜ'de olaylar çıktı!

Öğrencilerle polis arasında çatışmalar çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Göktürk Uydusu’nu fırlatma töreni öncesinde ODTÜ’de öğrencilerle polis arasında çatışmalar çıktı. Polisin sıktığı gaz rüzgarın da etkisiyle Başbakan'ın bulunduğu bölüme ilerledi. Başbakan Erdoğan ve yanındakiler bu nedenle gazdan etkilendi.

ODTÜ kampüsü içindeki Teknokent’te yapılacak tören alanına yaklaştırılmayan sol görüşlü öğrencilerle polis arasında çatışma çıktı. Polis öğrencileri dağıtmak için panzerden tazyikli su ve biber gazı ile müdahele ediyor.
 
Polislerin kullandığı gaz rüzgarın da etkisiyle Başbakan’ın konvoyunun bulunduğu binaya kadar geldi. Konvoydakiler araçlardan indikten sonra gaza maruz kaldı. Birçoğu panikle binaya koştu. Başbakan Erdoğan ise sakin tavırlarıyla dikkat çekti. Hızlıca binaya girenlerin bile gözlerinin yaşarması ve genizlerin yanması, Erdoğan’ın da gazdan etkilenmiş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.
 
Gaz binanın giriş katını da etkiledi. Burada bulunan güvenlik güçleri üst kata çıkmak zorunda kaldı. Binanın dışında bekleyen gazeteciler ve korumalar ise gaz maskesi takmak zorunda kaldı.
 
Fotoğraf: Twitter gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler