Ofspor Kulübü Başkanı Ercan Saral tutuklandı

Ofspor Kulübü Başkanı Ercan Saral tutuklandı

Türkiye 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Ofspor Kulübünün Başkanı Ercan Saral, Kocaeli'nde gözaltına alındı.

İzmit İsmetpaşa Stadında Kocaelispor ile karşılaşan Türkiye 2. Lig ekiplerinden Ofspor Kulübü'nün Başkanı Ercan Saral, hakkında kesinleşmiş 11 ay 7 günlük hapis cezası nedeniyle gözaltına alındı. Saral'ın daha önce bir futbolcunun eşine tehtit, santaj ve cinsel istismarda bulunduğu iddasıyla açılan dava sonucu hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Ofspor Kulübü'nün Başkanı Ercan Saral, bugün takımının Kocaelispor ile oynayacağı maç için kafileyle birlikte İzmit'e geldi. Didim Asliye Ceza Mahkemesi'nde, hakkında 1.5 yıl önce yapılan bir şikayet nedeniyle yapılan yargılama sonucu gıyabında 11 yıl 7 gün hapis cezası verildiği belirlenen Ercan Saral hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne verilen talimat üzerine Ercan Saral, İzmit'e geldiğinde gözaltına alındı. Cezası kesinleşmiş olduğu için polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Adliye'ye sevk edilen Ercan Saral cezaevine gönderildi.

Ercan Saral'ın daha önce Ofspor'da oynayan bir futbolcunun eşine tehdit, şantaj ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında Didim Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilmiş 11 ay 7 gün hapis cezası olduğu bildirildi.

SARAL'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Ofspor Kulubü Başkanı Ercal Saral'ın avukatı Hüseyin Fettahoğlu, ''Müvekkilim hakkında cinsel taciz suçundan verilmiş mahkeme kararı yoktur'' dedi.

Fettahoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkili Ofspor Kulubü Başkanı Ercan Saral'ın bugün Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını hatırlattı.

Müvekkilinin belirtilenin aksine cinsel taciz suçundan değil sadece tehdit ve hakaret suçlarından kesinlenmiş hapis cezası bulunduğunu belirten Fettahoğlu, şöyle konuştu:

''Müvekkilim Ercan Saral hakkındaki yakalama, bir futbolcunun eşine karşı hakaret ve tehdit suçlarından Didim Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği hapis cezasına ilişkindir. Müvekkilim hakkında cinsel taciz suçundan ötürü verilmiş mahkeme kararı veya yakalama emri bulunmamaktadır. Müvekkilimin cinsel taciz suçundan ötürü göz altına alındığına dair gerçek dışı haber, toplumda ve yaşadığı çevrede saygın bir konumu olan müvekkilimin kişilik haklarına açık bir saldırı olarak nitelendirilecektir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler