Öğrenci Yurdu tahliyesinde gizlenen gerçekler

Öğrenci Yurdu tahliyesinde gizlenen gerçekler

Çankırı gündemini önemli ölçüde parselleyen "Öğrenci Yurdundaki tahliye" olayının perde arkasını Sözcü18 ortaya koyuyor.

10 Ocak 2010 Pazartesi günü ilk kez bu sayfalardan yayımlanan "Öğrenciler kış ortasında kapı dışarı edildiler" başlıklı haber, günlerdir Çankırı gündeminde tartışılır oldu.

Habercilikten öte adeta "husumet savaşı"na dönüştürülerek yaşanan olayı, "işletme zaafiyetinden" kopartarak, "öğrenci mağduriyetine", oradan da adını koyamadığımız bir siyasi ya da "kişisel hesaplaşmaya" götürülen gündemin sadece "haber" yönünü yine Sözcü18 yerine getiriyor.

OLAYLARIN GELİŞİMİ
10 Ocak Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde Özel Çankırı Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdunun kapısına dayanan icra memurları ile patlayan olayın perde arkasında gelişen olaylar zinciri şöyle sıralanmakta.

Mevcut bina ilk etapta Bayram Kahyaoğlu tarafından TCDD'den kiralanmış. Ancak kiralayan, kuruma taahhütlerini yerine getiremediğinden 24 Haziran 2008 tarihinde Ankara 11. İcra Müdürlüğünce 2008/708 esas sayılı dosya ile haciz işlemleri başlıyor. Daha sonra yine 2008/1171 sayılı "tahliye" kararı alınıyor.

Alınan bu karar 2 Ekim 2010 günü Çankırı 1. İcra Müdürlüğünün 2009/676 no'lu dosyası ile uygulanıyor ve bina boşaltılıyor.

İKİNCİ İHALE VE AZİM EĞİTİM KURUMLARI
Kurum, yani TCDD önceki kiracı Bayram Kahyaoğlu'ndan boşalttığı binayı 14 Ekim 2010 tarihinde yeniden ihaleye çıkarıyor.

İhale kapalı zarf usulü ile gerçekleşiyor ve yapılan ihaleyi bu kez Halil Kahyaoğlu kazanıyor. İhalede ikinci uygun teklif Azim Eğitim Kurumları Ltd. Şti.'nin.

İhaleyi kazanan Halil Kahyaoğlu, ihale şartnamesinde yer alan "kesin teminatı" belirlenen sürede yerine getir(e)miyor. Bu durum karşısında Kurum, yani TCDD, şartname uyarınca 2. en iyi teklifi veren Azim Eğitim Kurumları Ltd. Şti. ile 30 Ekim 2010 tarihinde sözleşmeyi imzalıyor.

Böylece mevcut binanın yeni kiracısı Azim Eğitim Kurumları Ltd. Şti. oluyor.

HEDEFTEKİ ADAM İDRİS ŞAHİN:
AZİM EĞİTİM KURUMLARI'NA HİSSEDARIM

"Öğrenciler kış ortasında kapı dışarı edildiler" başlıklı haberimizden sonra yaşanan gelişmelerin tam ortasına oturtulan, milletvekili adayı olacağı kesinleşen Ak Parti İl eski Başkanı ve halen Çankırı Baro Başkanı Av. İdris Şahin Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Ben Çankırı'da üç - dört şirkete ortağım. Bunlardan bir tanesi de Azim Eğitim Kurumları. Ben Neşe Radyo'nun da ortağıyım. Şirket ortağı olmam nedeniyle şahsım üzerinde yapılan spekülasyonlarla beni yıpratacaklarını düşünenler büyük yanılgı içerisine düşerler. İhale yasası ortada. Şayet ben kullandığımı iddia ettikleri siyasi gücümü kullanmış olsaydım, ihaleyi Azim Eğitim Kurumları kazanmış olurdu. Taahhütlerini yerine getirmeyen bir firma ile karşı karşıyayız. Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.

Öte yandan, Şahin'in başta Azim Eğitim Kurumları olmak üzere ortağı olduğu şirketlerden ayrılma kararı aldığı öğrenildi.

HUKUK UYGULANIYOR, BİRİLERİ FERYAT EDİYOR!
İhale Yasası ortada. Şartname ortada. Hukuk kuralları uygulanıyor...

Ve çıkan sonuçtan birileri rahatsız oluyor. Acaba neden?

Bu arada "öğrenciler mağdur edildi" (!) Tıpkı bizim ilk haberimize verdiğimiz başlık gibi! Hem de kış ortasında!

Yaşanan mekan sorunu bir şekilde çözüme kavuştu! Ancak; faaliyetini sonlandıran yurt yönetimi, barındırdığı öğrencilerin bir çoğundan "depozito" ve ileriye dönük "peşin ücret" tahsilatları yapmış!

Yurttan tahliye edilen öğrenciler daha ilk günden "nerede kalacağız" sorusundan fazla, "yurt idaresine verdiğimiz paraları nasıl geri alacağız" endişesi içindeydiler!

Acaba "depozitolar" ve de yasal olmadığı halde alınmış "ileriye dönük ücretler" öğrencilere ödenmiş midir?

Ne dersiniz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler