Öğrenciler de soruyor: Ambulans nerede?

Öğrenciler de soruyor: Ambulans nerede?

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencileri Sultan Ceylan'ın ölümünün ardından üniversite yönetimine sorular...

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencisi 25 yaşındaki Sultan Ceylan'ın geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinde çeşitli ihmaller olduğunu belirten arkadaşları eylem yaptı.

 Uluyazı Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 400 kişilik öğrenci grubu, mesai saatleri içerisinde kampüste sağlık görevlisi bulunmamasına tepki gösterdi.
 
Üniversite yönetimi tarafından kampüs dışarısına çıkarılan öğrenciler adına açıklama yapan Samet Cenk, bu olayda ihmaller zinciri olduğunu belirterek, yetkililerin kampüste gerekli önemleri alması gerektiğini kaydetti.
 
Ambulansın kampüse ancak yarım saatte ulaşabildiğini dile getiren Cenk, "Öğrenci kardeşimize geç müdahale edilmiş ve bu onu kurtarmaya yetmemiştir. Bu olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğimizi ve takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz" dedi.

Olayın tekrarlanmaması için gerekli önemlerin alınmasını talep eden Cenk, "Burada mesai saatleri içerisinde teşkilatlı bir sağlık ekibi ve mesai sonrasında nöbetçi bir sağlık personeli bulunmalıdır. Kampüste gerçekleşmesi muhtemel herhangi bir sağlık sorunu durumunda ilk yardım yapılabilecek bir alan ve birim oluşturulmasını yetkililerden talep ediyoruz. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler