Öğrenciler kış ortasında kapı dışarı edildiler

Öğrenciler kış ortasında kapı dışarı edildiler

Ankara yolu, Makas fabrikası lojmanları içerisindeki özel öğrenci yurdunda sabah saatlerinde tahliye işlemi başlatıldı.

Ankara yolu üzerinde, Makas Fabrikası lojmanları içerisinde 4 yıldır hizmet veren Özel Çankırı Yüksek Öğrenim Öğrenci Erkek Yurdu, sabah saatlerinden itibaren boşaltılmaya başlandı.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, TCDD'ye ait olan yurt binasının sözleşmesi kurum tarafından tek taraflı olarak feshedildi.

Fesihle birlikte halen yurtta konaklayan 91 öğrenciye ait özel eşyalar başta olmak üzere, yurdun müştemilatı görevliler tarafından tahliyeleri sürdürülmekte.

Yurt işletmecilerinden Sefer Kahyaoğlu "49 yıllığına kiraladığımız ve öğrenci yurdu olarak 4 yıldır işlettiğimiz bina ile sözleşmemiz TCDD tarafından tek taraflı olarak feshedildi. Kurum yetkilileri ellerindeki tahliye kararı ile sabah saatlerinde binaya geldiler. İşlemler sürmekte ancak yurtta kalan 91 öğrencimiz sıkıntılı anlar yaşamakta. Bize söylenilen, öğrencilerin kurum tarafından tespit edilen bir adreste barınabilecekleri yönünde. Ancak bu yerin neresi olduğu henüz ne bize ne de öğrencilerimize açıklanmadı. Umarım öğrencilerimiz yaşanan durumdan mağdur olmazlar"  dedi.

REKTÖR SAVAŞ, YURT BİNASINDA
Öğrenci Yurdunda günboyu yaşanan gelişmeler sonrası Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş saat 17.00 sularında boşaltılan yurda geldi. Rektör Savaş'ın yurt idarecileri ile görüştüğü ve mağdur olan 91 öğrenci ile ilgili olarak çözüm yolu aradığı öğrenildi.

VALİ UZUN DA KAPATILAN YURT'DA
Öte yandan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un da Özel Çankırı Yüksek Öğrenim Öğrenci Erkek Yurdu'na geleceği ve mağdur öğrencilerin durumu ile ilgili yaşanan sorunun çözümü konusunda çıkış yollarını önereceği bilgisi ulaştı.

Vali Uzun'un yurt işletmecileri ile yaptığı görüşme sonrası açıkta kalan 91 öğrencinin Şelale ve Emir Karatekin Öğrenci Yurtlarına yerleştirildikleri öğrenildi.

ÖĞRENCİLER: İDAREDEN ALACAKLARIMIZ KALDI!
Öte yandan kira sözleşmesi feshedilerek kapatılan yurttan çıkarılan öğrencilerden bazılarının idareden nakdi alacaklarının olduğu öğrenildi. Sözcü18'e konuşan bir öğrenci "Yurt içerisinde şahsımıza ait özel eşyalarımızı aldık. Ancak bazı arkadaşlarımızın depozito ve ileriye dönük peşin ödemeleri mevcut. Nerede kalacağımızı düşünürken bir yandan da nakdi alacaklarımızın sonunu merak ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler