Öğrenciler sordu, Şahin yanıtladı

Öğrenciler sordu, Şahin yanıtladı

Milletvekili İdris Şahin, Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileriyle biraraya geldi.

Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni Gülsen Akyıldız’ın organize ettiği Kariyer Günleri programının mart ayı konuğu Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin oldu.

Okula Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar İle birlikte gelen ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile Okul Müdürü Güngör Çalışkan tarafından karşılanan Milletvekili Şahin, Okul Müdürü Güngör Çalışkan’ın odasına geçerek bir süre Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve Çalışkan ile görüştü.

Daha sonra Kariyer Günleri programının yapılacağı salona geçerek konuşan milletvekili İdris Şahin, hayatta idealleri olmayan insanların başarılı olamayacağını söyledi. Başarılı olmak için idealler doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde çalışılması gerektiğini kaydeden Şahin, “Başlamak ve inanmak, bitirmenin yarısıdır. Hepiniz idealleriniz doğrultusunda çalışın ve mücadele edin” dedi.

GENÇ NÜFUSA SAHİBİZ

Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuzu söyleyen Şahin, “Bugün Avrupa Birliği’nin Türkiye’den korkmasının nedeni genç nüfusumuzun fazlalığıdır. Bizim, bu avantajımızı her alanda iyi kullanmamız gerekiyor. Ülkemizin, iyi bir mühendis ve teknik elemana çok ciddi bir şekilde ihtiyacı var. Dünya’da en büyük güç insan gücüdür” diye konuştu.

cankiri-idris-sahin-sozcu-resim-033.jpg

Milletvekili İdris Şahin, “Çankırı’nın en büyük sıkıntılarından bir tanesi okul mezunu gençlerin iş talepleridir” diyerek, “Masa başı, üretim yeri değildir. Her alanda her yerde iş sahibi olabilirsiniz. Kendinizi sadece mezun olduğunuz alanda çalışmak zorundaymışsınız gibi hissetmeyin. Ayrıca, Kamu kurumlarını da tek iş kapısı olarak görmeyin” ifadelerini kullandı.

“Ben seçilerek milletvekili oldum, siz de seçilerek bu okula geldiniz” diyen Şahin, “Sizler iyi yetişmiş seçkin öğrencilersiniz. Bizim sizlerden beklentimiz fazla. Bu ülkenin sizin gibi başarılı gençlere ihtiyacı var. Sizin de bizlerden beklentileriniz varsa, her türlü yardıma hazırım” şeklinde konuştu.

YERİ GELDİ BODRUM KATINDA DERS YAPTIK

Şahin, kendi öğrencilik dönemlerinde yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, “Biz zor şartlarda okuduk. Yeri geldi bodrum katında ders yaptık. Şimdi sizlerin her türlü imkanı var. İstediğiniz bilgiye, anında ulaşabiliyorsunuz. Okulda, bazı fiziksel sıkıntılarınız olabilir ama bunlar sizin başarıya ulaşmanızı engelleyecek sıkıntılar değil” dedi.

Şahin, öğrencilere son olarak, “Sizler, büyük düşünmek, büyük hedefler koymak ve bu doğrultuda tercihler yapmak zorundasınız. Sınavların yapılacağı 10 Haziran tarihine kadar kendinizi iyi motive edin ve çok çalışın. İnşallah sınav sonrasında her şey istediğiniz gibi olur” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Şahin, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Şahin, bir öğrencinin yemekhaneyle ilgili bir problemleri olduğunu söylemesi üzerine, “Bu konuyla yakından ilgileneceğim. Milli Eğitim Müdürümüzle, Valimizle bu konuda görüşeceğim ve ne yapılması gerekiyorsa yapacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler