Öğrenciye uhu satan yandı!

Öğrenciye uhu satan yandı!

Gerekli tedbirleri almayan işyerlerine önce 1000 - 5 bin tl arasında para cezası uygulanacak.

Yeni eğitim döneminde ilk ve ortaöğretim kurumlarında bağımlılık yapan bali, tiner, Uhu gibi yapıştırıcılar yerine, su bazlı yapıştırıcıların kullanımı zorunlu olacak.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, gerekli tedbirleri almayan işyerlerine önce 1000- 5 bin TL arasında para cezası uygulanacağını, ardından TCK 194. maddesine göre 6 ay 1 yıl arasında hapis cezası geleceğini söyledi.

Yeni uygulama için 81 ilde İl Sağlık Müdürlükleri bünyesinde Uçucu Maddelerin Kontrolü ve Denetimi İl Kurulları oluşturuldu. Düzenleme kapsamına giren ürünler, hangi amaçla olursa olsun çocuklara satılamayacak, üretildiği veya kullanıldığı yerlerde çocuklar çalıştırılamayacak.

DENETİMLER BAŞLADI

Radikal'in haberine göre; Çom, “Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığı olarak, kırtasiye, bakkal, yapı market, oyuncakçı gibi 4 bin 663 adet işyeri denetlendi. İhlal belirlenen 450 adet işyerine uyarıda bulunularak uygun düzenlemeleri yapmaları için süre verildi. Ağustos ve eylül aylarında özellikle kırtasiye ve okul malzemesi satan işyerlerine yönelik denetimlere ağırlık verilmesi konusunda da 81 il valiliği’ne talimat verildi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler