Öğretmen atamaları yapıldı

Öğretmen atamaları yapıldı

Yeni atanan 17 bin öğretmen içerisinden Çankırı'ya 1 öğretmen dahi yok!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 17 bin kadroya yapacağı öğretmen atamaları bugün elektronik ortamda kura ile yapıldı.

Atanan öğretmenler, 6 Şubat Pazartesi günü, eğitim öğretimin ikinci yarısının başlamasıyla görevlerinin başında olacaklar. Öğretmen olarak atananlar, atandıkları yerde adaylık süresi dahil en az 4 yıl çalıştıktan sonra yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Öğretmen atamaları, Türkiye genelinde 30 il için yapıldı. Atama yapılacak iller arasında Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van ve Yozgat yer alıyor. 

En çok atama 2 bin 370 öğretmenle Şanlıurfa'ya yapılacak. Bu ili, bin 553 öğretmenle Diyarbakır, bin 225 öğretmenle Gaziantep, bin 46 öğretmenle Van izliyor. Yozgat'a da 500 öğretmen ataması gerçekleştirildi.

ÇANKIRI'YA BİR ÖĞRETMEN ATAMASI DAHİ YOK

İki yıldan bu yana öğretmen açığı ile mücadele eden Çankırı'nın atama yapılacak iller arasında bulunmaması büyük tepki çekti. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Ak Parti Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin "Yapılan 17 bin atamanın arka planında özellikle doğu illerinde sözleşmeli öğretmenlerin PKK terör örgütü ile bağlantılı oldukları yönünde yapılan tespitlerle sözleşmeleri yenilenmedi. Yenilenmeyen sözleşmeler yüzünden oluşan öğretmen açığını giderme amacıyla gerçekleştirilen bugünkü atama yapılan iller arasına Çankırı alınmadı." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler