Öğretmene alan sınavı geliyor

Öğretmene alan sınavı geliyor

ÖSYM öğretmen seçimine ilişkin 2013'te 15-16 dalda alan sınavı yapılacağını bildirdi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, öğretmen seçimine ilişkin, "MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda 2013'te alan sınavı yapacağız" dedi. 

TBMM Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplantısı, komisyon başkanı Halide İncekara başkanlığında yapıldı. Toplantıya katılan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, komisyon üyelerine ÖSYM'nin yapısı, yaptığı sınavlar, ölçme ve değerlendirme sistemleri hakkında bilgi verdi. Komisyon üyelerinin sorularını yanıtlayan Demir, öğretmen adaylarını sevindirecek bir haber verdi. MEB'in en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda 2013'te alan sınavı yapacaklarını açıklayan Demir, bir komisyon üyesinin 'öğretmenlerin seçimi'ne yönelik sorusu üzerine öğretmen seçimlerinin KPSS Eğitim Bilimleri Testi'ne göre yapıldığını hatırlattı. Eğitim Bilimleri Testi'nde alınan puanlarla tercihler doğrultusunda yerleştirmelerin yapıldığını dile getiren Demir, ''Burada eleştiri aldığımız konu, matematik öğretmenlerinin de fizik öğretmeninin de müzik öğretmeninin de aynı testle belirlenmesi'' diye konuştu. 
Eğitim bilimleri testinin içeriği hakkında da bilgi veren Demir, testlerin genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimlerini kapsadığını söyledi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve geldiği günden itibaren bir öğretmen yetiştirme stratejisi oluşturduğunu dile getiren Demir, öğretmen alanı sınavı yapılmasının gerekliliğini vurguladı. Demir, tüm alanlarda sınav yapmanın zorluklarını bildiklerini belirterek, "Bir söylentiye göre 87, bir söylentiye göre 137, başka bir söylentiye göre ise 180'den fazla farklı alan söz konusu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın en çok ihtiyaç duyduğu 15-16 alanda, 2013'te alan sınavı yapacağız" dedi. 
 
Yapmayı düşündükleri alan sınavları hakkında da bilgi veren Demir, "Genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimlerinin yanı sıra bir alanın nasıl öğretileceğine dair sorular soracağız. Aynı zamanda alanın kendisiyle ilgili sorular soracağız. Yani bir matematik öğretmeni genel kültür, genel yetenek sorularına tabi tutulacak. Aynı zamanda eğitim bilimleri dediğimiz pedagojik formasyona tabi tutulacak, matematiğin nasıl öğretilmesi gerektiği yönündeki sorulara maruz kalacak ve matematiğin cebiri, geometrisi konusundaki sorulara da maruz kalacak, bunlarla ölçeceğiz. Dolayısıyla bu alanın nasıl öğretileceği konusunda da bir gelişmenin olması beklenir'' şeklinde konuştu. (Kaynak: haberturk.com-iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler