Öğretmenini Unutma dediler ve...

"Öğretmenini Unutma" dediler ve...

Ak Partili kadınlar 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptıkları etkinlikle emekli öğretmen Necmettin Özgür'ü ziyaret ettier.

Adalet ve Kalkınma Partisi Çankırı Kadın Kolları Başkanı Fatma Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri tarafından 24 Kasım 2011 Öğretmenler günü nedeniyle; Emekli öğretmen Necmettin Özgür ile diğer emeği geçmiş öğretmenleri ziyaret ettiler.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Ak Parti Kadınlar Komisyonu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Fatma Öztürk düşüncelerin şöyle belirtti:

"Öğretmenler; gelişimin, kalkınmanın, ilerlemenin ve çağdaşlaşma yolunda mesafe almanın mimarlarıdır. Bir toplumu nasıl eğitirseniz, o toplumu oluşturan bireyler size o denli sağlam ve güvenilir bir gelecek temin eder. İnsanı ve aklı; bilgiye, ahlaka ve doğru düşünmeye ulaştıran öğretmenlik, nesline sahip çıkan en kutsal meslektir. Öğretmen olmak, toplumların gelişmesinde rol oynayan eğitimin bir neferi olmak gurur kaynağıdır. Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik, fedakârlık isteyen saygın mesleklerin başında yer alır. Evi, yuvası gibi okullarına, sınıflarına ve dersliklerine sahip çıkan, geleceği emanet edeceğimiz nesilleri özveri ile yetiştiren, eğiten ve büyüten değerli öğretmenlerimizin hakkı elbette ödenemez.

Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak güçlü bir eğitim sisteminin kurulması için yeni okulların yapımı, mevcut okulların fiziki imkânlarının iyileştirilmesi, modern teknoloji sınıflarının kurulması, okullarımızdaki öğretmen eksikliğinin giderilmesi ve eğitim alnındaki sorunların giderilmesi noktasında yapılan çalışmalar, AK Parti hükümetlerinin eğitime vermiş olduğu önemi açıkça ortaya koymaktadır. Eğitimde çağı ve teknolojiyi yakalayacak, maddi ve manevi şartlarını daha da iyileştirecek çalışmalarımız Milli Eğitim Bakanlığımız bünyesinde devam etmektedir

Öğretmenlik mesleği, annelik kadar kutsal, insanlık kadar onurlu, dostluk ve sevgi tohumları aşılamak kadar gurur verici bir yaşam şeklidir. İnsanoğlunun en kutsal mesleklerinin basında gelen öğretmenlik, doğrudan insanı ve onun oluşturduğu medeniyeti şekillendirdiği için tarih boyunca en saygın görev olmuştur. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal  Atatürk görevi başında şehit olmuş gazi olmuş öğretmenlerimiz, Van depreminde ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi, rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü şahsım ve teşkilatım adına kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler