Öğretmenler Günü Çankırıda kutlandı

"Öğretmenler Günü" Çankırı'da kutlandı

100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleşen kutlama gününe Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Savaş ve Belediye Başkanı Dinç de katıldı.

Çankırı Valisi Özcan, “Değerli öğretmenler, hepimizin hayatında sizlerden izler vardır. Uzun yıllar sonra bile ya muhabbetle kulakları çınlatılır ya rahmetle anılırsınız, ama unutulmazsınız” dedi.

100. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali İbrahim Savaş, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ve eşi Öğretmen Nahide Atılkan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu Okul Korosu tarafından 'Öğretmen Marşı' söylendi. Kars’ın Selim İlçesi Yukarı Damlapınar Köyü Öğretmeni iken şehit edilen Ali Karaoğlan’ın babasına hitaben yazdığı son mektup okunurken duygusal anlar yaşandı. 
 
GENÇ ÖĞRETMENLERİN YEMİN TÖRENİ
 
İsmet İnönü Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Ferda Yenikeçeci ve Recai Akdağ, 'Öğretmen' isimli şiiri birlikte seslendirdiler. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu Matematik öğretmeni Pınar Pazarcı’nın konuşması sonrası mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı ve öğrenciler tarafından kendilerine çiçek takdim edildi. 
 
YAŞAR PETEK: EĞİTİMİN TEMEL TAŞI ÖĞRETMENLERDİR
 
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, tarihi ve geçmişi şanla şerefle, başarılarla dolu ülkemizi yeniden büyük bir medeniyet, millet ve devlet olma ülküsünde yine en büyük görev, eğitime düşmektedir. Eğitimin ise temel taşı öğretmenlerdir. Sizler toplumlara yol gösteren birer ışıksınız. Büyük bir medeniyet, güçlü bir millet ve devlet olma yolunda en büyük yük sizlerin omuzlarında ve sorumluluğundadır. Bu amaca ve çağımızın şartlarına uygun, dünyanın her yerinde iş yapma bilgi ve becerilerine sahip, öğrenmeyi öğrenmiş, araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşma yollarını bilen, çok okuyan, girişimci, üst düzey düşünme ve sorun çözme becerilerine sahip, dünyayı tanıyan bireyleri sizler yetiştireceksiniz. Bu büyük yükü büyük bir sevgiyle; dikkatle, sabırla fedakarlıkla yapacağınızdan en ufak bir endişemiz yoktur” dedi. Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
 
VALİ ÖZCAN: ÖĞRETMEN SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEMELİ
 
Vali Vahdettin Özcan, "İnsanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğinin temsilcileri değerli öğretmenler" diyerek başladığı konuşmasında, “İnsan, yaratılmışların en şereflisidir. Yüreğindeki merhamet, oluşturduğu onur, meydana getirdiği kültür ve ahlaki değerler onu hep yüceltmiştir. İnsanın bu yücelişinde şüphesiz en büyük katkı öğretmenlerimizindir.
 
Ancak; aynı insanın ne kadar acımasız, insan onurundan ne kadar uzak olabildiğini de görüyoruz. Küçük çıkarların, basit zevklerin, günlük kazanımların ne ulvi değerleri yıktığına da şahit olmaktayız. İnsanlık dünyasını sarsan, milyonlarca insanın yok edilmesine sebep olanlar da birer insandır. Bunun için de sizlere teslim edilen her bireyin en üst ahlaki değerle ve çağdaş ilimle yetiştirilmesinin gayreti içinde olmalıdır öğretmen.
 
Okullarımız artık toplumun yaşam alanları olarak dizayn ediliyor. Çok büyük harcamalarla hem fiziki, hem teknolojik gelişmeler okullarımıza yansıtılıyor. Hayırsever halkımızın katkıları da çığ gibi büyümekte ve halkımızın eğitim ve öğretime ilgisi her geçen gün artmaktadır. Bu ilgi öğretmenlerimize yeni sorumluluklar getirmektedir.
 
Hiçbir şey dün gibi olmayacak, olmamalıdır da. Bunun için öğretmen sürekli kendini yenilemeli; günün gelişen şartlarına hızla adapte olmalı ve gelişen teknolojiyi iyi kullanabilmelidir. Sadece öğrencilerin değil, toplumun da sürekli önünde giden bir gönül eri olmalıdır. Sizler öğrencilerimizin sadece dersleri ile değil, dertleri ile de ilgileniyorsunuz.
 
Sizlerden belki çok fedakârlık isteniyor olsa da; gelecek sizinle şekillenecek. En kıymetli varlıklarımız olan evlatlarımızın yetişmesinde gösterilen hassasiyetleri anlayışla karşılayın. Sizlerin fedakârlığı ve başarısı Ülkemizin Muhasır medeniyetlerin üzerine çıkmasında en büyük pay sahibi olacaktır.
 
Gücü; bilgi, sermayesi; sevgi olan değerli öğretmenlerimizi ve bu mesleği, bir güne sığdırmak mümkün değildir. Çünkü hepimizin hayatında sizlerden izler vardır. Uzun yıllar sonra bile ya muhabbetle kulaklar çınlatılır,  ya rahmetle anılırsınız, ama unutulmazsınız. Bu sevginin onurunu ve haklı gururunu doyasıya yaşayın” dedi. 
 
İlimizde eğitim yatırımları ve eğitimin başarısı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Özcan, “İlimizde eğitim - öğretim belirli bir seviyeye ulaşmıştır. Önemli eğitim yatırımları yapılıyor İlimizde; Güzel Sanatlar Lisesi, Yurdu ve Konferans Salonu, TOBB ile Fen Lisesi ve Yurdu, Çankırı’da ilk defa Şabanözü ilçemize Anaokulu bir hayırsever tarafından hibe olarak yapılacak, 2500 kişilik Spor Salonumuzun ihalesi 4 Aralık’ta yapılacak, 1000 kişilik Öğrenci Yurdu Uluyazı Kampüsü’nde 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında hizmete girecek, İl Özel İdaresi imkanları ile Şabanözü’ne bir İlkokul yapılacak, Gençlik Merkezi İnşaatı bitmek üzere 2013 başında tefrişine başlanacak ve ayrıca dört ilçemizde anaokulu inşaatları devam etmektedir.  2011-2012 eğitim-öğretim yılında LYS sınavında TM dalında Türkiye 4. olmamız, sizlerin gayretleri ile olmuştur. Tüm öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Başöğretmen Atatürk’ün, “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür nesiller ister”, “Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır” sözleriyle konuşmasına son veren Vali Özcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ebediyete intikal eden öğretmenlerimizin rahmetle ve şükranla anıyor, emekli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, hepinize sağlık ve başarı temenni ediyorum diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Hüseyin Çakır tarafından “Gül Öğretmenim” isimli şiir okundu. 
 
Yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketleri, Vali Vahdettin Özcan tarafından verildi. Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile müzik öğretmenleri Cemal Özata ve Ebru Özata tarafından müzik dinletisi sunuldu. 
 
Vali Özcan, programda görev alan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etmesi ile program sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler