Öğüt, gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

Öğüt, gazeteciye yapılan saldırıyı kınadı

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde haber yapmak isteyen bir gazetecinin darp edildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddialara göre; Şabanözü ilçesinde yayın yapan 'İlçem' gazesi sahibi olan Hasan Karabulut, Şabanözü ilçesi Yenimahalle'de devam eden asfaltlama çalışmalarıyla ilgili haber yapmak istedi. Alana giden gazeteci, fotoğraf çektiği esnafa yanına Şabanözü Belediyesi'ne ait bir araç yaklaştı. Araç içerisinden inen 2 kişi Karabulut'u tartaklandı.
 
Olay yerinden uzaklaşan Karabulut, mahkemeye şikayette bulundu.  Konuyla ilgili AKP ve Şabanözü Belediyesi'nden herhangi bir açıklama yapılmazken, CHP olaya büyük tepki gösterdi.
 
ÖĞÜT: OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, yaptığı yazılı açıklamada saldırının amacının çok yönlü olarak araştırılacağını kaydetti.
 
Saldırıya uğrayan gazeteciye geçmiş olsun dileklerini ileten milletvekili Öğüt, şunları kaydetti:
 
"Bu saldırının amacının ne olduğu ilerleyen günlerde netlik kazanacağını ve adli makamların gerekli adımları bir an önce atacağına inanıyorum. Yerel seçimler yaklaştıkça basına yönelik bu ve benzeri saldırıların artması endişesi taşıdığımı bu vesile ile de belirtmek isterim. Yerel basının demokrasimizin en önemli gücü olduğunu düşünen bir kişi olarak gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve bu elim olayı şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler