Oğuz Ak adaylığını açıkladı

Oğuz Ak adaylığını açıkladı

8 Şubat Cuma günü yapılacak olan Çankırı Ticaret Borsası seçimlerine 'başkan adayı' olarak gireceğini açıklayan Oğuz Ak, yeni mesajlar verdi.

Büyük Otel’de yapılan basın toplantısına Türkmen Makarna’dan Tayfun Güven, Çankırı buğday pazarından bazı zahireciler, Kızılırmak zahirecilerinden 7 kişi katıldı.

Oğuz Ak, konuşmasında neden başkanlığa aday olduğunu şöyle anlattı:
 
”Mevcut başkan,  atamalar sayılmazsa 2 dönemdir bu işi yapıyor. 3. dönem için de adaylığını açıkladı. Bir insan hep aynı yere bakarsa, körlük oluşur. İşletme körlüğü denilen şey. Devlet valileri belirli aralıklarla değiştirir, nedeni tam da budur. Buranın sahibi burada bulunan arkadaşlarımız. Biz borsaya derdimizi anlatamıyoruz. Amacımız, derdimizi anlayan, üreticinin ve tüccarın durumunu bilen birinin orada bulunması. Bizim, Çankırı çapındaki illerle kıyasladığımızda geri kalmamamız gerekiyor. Bizim buralardan bir farkımız yok. Bu nedenle, Çankırı’yı yukarılara taşımak için aday olduk.”
 
Nereye ne yapıldığının açık bir şekilde ortaya konacağını belirten Ak, ”Burada bulunan para hepimizin parası. El birliği ile göreve gelip, çalışmak istiyoruz. Burada toplanan parayı doğru kullanmalıyız. Ay sonunda nereye ne harcadığımızı, ne yaptığımızı bileceğiz. Bunuda her ayın sonunda üyelerimize açıklayacağız” dedi.
 
Kızılırmak ilçesinin Çankırı genelinde ciddi bir yere sahip olduğunun altını çizen Oğuz Ak, kendisinin kısa bir dönem tecrübesizlikten kaynaklanan sıkıntılar yaşayabileceğini, ama bunu en kısa sürede atlatıp, yola devam edeceklerini belirtti.
 
Ak, ”Bizim zaten gerektirdiği kadar işimiz var. Bizim belirli bir işimiz, belirli bir yolumuz var. Daha iyi hizmet verebilmek ve Çankırı’yı ileriye götürebilmek için yola çıktık. Demokratik bir seçim olacağına inanıyorum. Önemli olan Çankırı’ya bir şey kazandırılması” diye konuştu.
 
Çankırı merkeze ve Kızılırmak’a zahire borsası açılıp üretici ile tüccarın bir araya getirilip getirilmeyeceği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Oğuz Ak, ”İlk görevimiz bu olacak. Kızılırmak’a bir yer yapacağız. Alım-satım burada yapılacak. Merkezde de aynı talep var. Bu talebi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının sonunda genel bir değerlendirmede bulunan Ak, ”Türkiye genelinde 81 il varsa Çankırı son 5 arasındadır. Genel anlamda Çankırı geri kalmış bir şehir. Yurt dışından misafirlerimiz geliyor. Çankırı’da kliması olan otel yok. Filistin’den bir misafirim geldi. Bir otele yerleştirdik. Misafirimiz, otelin kliması olmaması nedeniyle burada kalmak istemediğini söyledi. Bizde alıp, Esenboğa yolundaki bir otele götürüp yerleştirdik” dedi.
 
BORSA'DA İSTİŞARE YOK
 
Ticaret Borsası’nda meclis üyeliği görevi yapan Erdal Aslan ise, Borsada istişare ortamının olmadığını ifade ederek, ”Borsa 3-5 kişinin düşüncelerini empoze ediliyor. Üyelerin fikri sorulmuyor. Başkanın da ticareti yok zaten’’ şeklinde konuştu. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler