OHAL tezkeresi TBMM'de kabul edildi

OHAL tezkeresi TBMM'de kabul edildi

Bakanlar Kurulu tarafından hazırlanan 3 ay süreli OHAL uygulamasına yönelik tezkere Meclis Genel Kurulu'nda oylandı. Yapılan oylama sonucu 81 ilde olağanüstü hal ilanını içeren tezkere Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

21 Temmuz 2016 gece 01.00'den itibaren 90 gün süreyle Türkiye genelinde OHAL ilan edilmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi TBMM'de kabul edildi. AKP ve MHP tezkereye kabul, CHP ve HDP red oyu kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'i millete değil, devlete ilan ettiklerini belirterek, “FETÖ, devlet kurumlarından bir bir temizlenecek, bertaraf edilecektir. 15 Temmuz'da cuntacılar conta yakmıştır” dedi.

346 OYLA KABUL EDİLDİ
OHAL tezkeresi oylamasına 461 milletvekili katıldı. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli oylamaya katılan iki lider oldu. Oylama sonucunda 346 kabul, 115 ret çıktı. Bahçeli, oylamadan sonra Bakanlar Kurulu sırasına giderek hem Yıldırım hem de Tuğrul Türkeş'le, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da selefi Yıldırım'la tokalaştı.

MİLLETE DEĞİL DEVLETE OHAL
Yıldırım, milletvekillerine yaptığı teşekkür konuşmasında OHAL düzenlemesi için şunları söyledi: “OHAL kararı 15 Temmuz gecesi başlatılan silahlı darbe teşebbüsünün doğurduğu sonuçları ve yaptığı tahribatı ortadan kaldırmaya yöneliktir. Geçmiş dönemlere baktığımız zaman OHAL tedbirleri vatandaşın yaşamını sınırlamaya yönelikti. Ama 15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsüyle millet hükümetiyle, başkomutanıyla bir olmuş ve bu darbe bozuntularını bertaraf etmiştir. Bugün alınan karar ile devlet millete değil kendisine OHAL ilan etmiştir.”

MAKSATLI KARARLAR
Başbakan, darbe girişimi sonrasında yurt dışından ekonomiye dönük alınan kararları eleştirdi. Yıldırım, “Şunu herkes bilmelidir ki Türkiye ekonomisi dünyaya açık bir ekonomidir. İlk mesai günü normal piyasa şartları neyse hiçbir kesintiye uğramadan hayat devam etmiş ve bütün ekonomik faaliyetler sürdürülmüştür. Bütün bunlar ortadayken Türkiye'nin risk primiyle oynama faaliyetlerini iyi niyetten yoksun buluyoruz. Bunlar acele ve maksatlı verilmiş kararlardır. Özellikle yatırımlara, ekonominin büyütülmesine yönelik getireceğimiz düzenlemeler, OHAL dışında önümüzdeki haftadan itibaren devam edecek” dedi.

CUNTACILAR CONTA YAKTI
Darbecilerin halkın karşısında başarısız olduğunu belirten Yıldırım, “Tankın gücü halkın gücü önünde yetersiz kalmıştır. Cuntacılar conta yapmıştır. Milletimize bu asil duruşundan ötürü teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler