Okullar buz gibi!

Okullar buz gibi!

Çankırı'da Milli Eğitime bağlı ilköğretim okuları başta olmak üzere bazı liselerde yaşanan ısınma problemi öğrencileri ve velilerini patlama noktasına getirdi.

Havaların soğuması ile birlikte Çankırı’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim, lise ve ana okulları dersliklerinde öğrenim gören öğrenciler ve veliler adeta perişanları oynuyor.

Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre okullarda kalorifer kazanlarının doğalgaza dönüşümü nedeniyle sürdürülen çalışmalarda yaşanılan gecikme, ilk ve orta öğretimde eğitim alan öğrencilerin ders saatlerinde düşük ısı nedeniyle hastalanmalarına ve okula devamsızlıklarına neden oldu.

Başta yaklaşık 20 ilköğretim okulu ile Anadolu Lisesinde yaşanan ısınma sorunu birçok veliyi çileden çıkarırken, özellikle tekli öğretim yapılan okullarda öğrencilerin öğleden sonra okulu asmalarına da neden oldu.

anaokulu-isinmiyor-resim-05.jpg

125. YIL ANAOKULU ÖĞRENCİ VELİLERİ DERTLİ

Haber merkezimize telefonla ulaşan 125. Yıl Anaokulu öğrenci velileri “Okulumuzda 3-4-5-6 yaş grubu küçük çocuklar doğalgaza geçilecek diye kaloriferler yakılmadığından her gün hastalanıyorlar, okul çıkışında küçük yavruların elleri yüzleri soğuktan buz kesiyor. İdareciler sınıfları diğer ısınma yöntemleriyle ısıtmaya çalışıyorlar. Sınıflarda elektrikli ocakları daha ne kadar süreyle yakacaklar. El kadar bebecikler donuyorlar. Okuldaki ısınma sorunundan dolayı çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Yetkililerin yaşanan sorunu ortadan kaldırma yönünde herhangi bir gayreti de görülmemekte. Derdimizi kimler çözecek merakla bekliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğimizin okullardaki bu dramı çözüme kavuşturmalarını istiyoruz. ” dediler.

BUGÜN YAŞANAN KAOSUN SORUMLUSU
BELEDİYE BAŞKANI İRFAN DİNÇ

Hatırlanacağı gibi Kargaz yetkilileri ile Çankırı Belediyesi arasında yaz aylarında yaşanan sürtüşme ve bunun sonucu Kargaz’ın çalışma ekibini dağıtması, Çankırı’da doğalgaz çalışmalarının aksamasına dolayısıyla da bugünlerde yaşanan kaosa sebebiyet verdi.

Vali Vahdettin Özcan’ın arabuluculuğu ile Kargaz-Çankırı Belediyesi arasında sağlanan uzlaşma, ne yazık ki bugünlerde yaşanan tatsız durumu engelleyemedi.

Fotoğraf: Günlerdir ısınma sorunu yaşayan okullardan Anadolu Lisesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler