Okullara 1 günlük kar tatili!

Okullara 1 günlük kar tatili!

Ilgaz, Bayramören ve Kızılırmak ilçeleri dışındaki tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar Çarşamba günü tatil edildi.

Yoğun kar yağışı Çankırı Merkez ve bağlı köyler olmak üzere, Orta, Eldivan, Yapraklı, Kurşunlu, Çerkeş, Atkaracalar ve Şabanözü'nde ilk ve orta dereceli okulların Çarşamba günü tatil edilmesi kararını çıkardı.

Çankırı Valiliğinin aldığı kararla Çankırı Merkez ve bağlı köylerde eğitime Çarşamba günü ara verildi.

Çankırı Valiliği'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle İl Merkezinde ve Merkez köylerindeki okulların 8 Şubat 2012 Çarşamba günü tatil edilmesine karar verilmiştir.

Ayrıca engelli vatandaşlarımız ve hamileler bugün 7 Şubat 2012 saat 15.00 itibari ile ve 8 Şubat 2012 günü idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kızılırmak, Ilgaz ve Bayramören ilçeleri dışındaki ilçelerde zorunlu tatil kararı ilçe il milli eğitim müdürlükleri tarafından alındı.

97 KÖY YOLU KAPALI

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede kapalı köy yollarının sayısı da günden güne değişim gösteriyor. Son 24 saat içerisinde özellikle Başta Ilgaz olmak üzere Atkaracalar, Çerkeş ve Kurşunlu'da bazı köy yolları ulaşıma kapalı.

Edinilen bilgilere göre Atkaracalar'da 11, Çerkeş'te 15, Ilgaz'ın 66, Kurşunlu'nun 5 köyü olmak üzere toplam 97 köy yolu halen kapalı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle bölgede ulaşımda yaşanan sıkıntının giderilmesi ve kapalı köy yollarının tekrar ulaşıma açılabilmesi için İl Özel İdaresine ait araçlar ile Karayolları yoğun bir çalışma sergiliyor.

ELDİVAN'DA KAR YAĞIŞI ETKİN

Okulların Çarşamba günü tatil edildiği Eldivan ilçesinde 2 ilköğretim ve iki de lise eğitim veriyor. Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş "Bölgede yoğun kar yağışı devam ediyor. İlçe merkezi ve köy yollarının açık tutulması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler