“Okullara Kadın Eli Değsin” Projesi kura çekimi yapıldı

“Okullara Kadın Eli Değsin” Projesi kur'a çekimi yapıldı

Yaklaşık 1000 kişinin gerçekleştirdiği başvurunun sonuçları 400 şanslı kişinin kur'a sonucu belirlenmesiyle sonuçlandı.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa uygulamaya konulan ‘Okullara Kadın Eli Değsin’ Projesi Kur'a çekim töreni Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda yapıldı.

Vali Vahdettin Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Muzaffer Çamırcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan ve iş için müracaat eden çok sayıda bayanın katıldığı kur'anın ilki Vali Vahdettin Özcan tarafından çekildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Muzaffer Çamırcı birer konuşma yaparak proje hakkında bilgiler verdiler.
 
Vali Vahdettin Özcan ise yaptığı konuşmada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın zamanlarının büyük bir bölümü bildiğiniz gibi onların ikinci evleri olan okullarda geçmektedir. Bundan dolayıdır ki okullarımızın temiz ve hijyen kuralarına uygun fiziki mekanlar olması bizim için son derece önemlidir. Bu dönemki Toplum Yararına Çalışma Programının okullarımıza yönelik olmasının temeli budur.
 
Ayrıca kadınlarımızın çalışma hayatına daha fazla katılması ve böylece ülke ekonomisine de üreten insanlar olarak katkı da bulunmaları bizim arzuladığımız hedeflerden biridir. Bundan dolayıdır ki biz bu projede pozitif ayrımcılık yaparak sadece hanımefendilerin yararlanması şeklinde bir yol izledik.
 
Projenin ilk yılında yani 2010 yılında 35 kişi istihdam edilirken, geçtiğimiz yıl 120’si merkezde 172’si ilçelerde olmak üzere 292 bayan istihdam edilmiştir. Bu yıl projenin bütçesi artırılarak 225 bayan il merkezinde, 175 bayan ilçelerde ve toplamda 400 bayanın istihdam edileceği projeye müracaat sayısının 1000'e yakın bir rakama ulaşması da ayrıca bizi memnun etmiştir. Çünkü bu göstermektedir ki kadınlarımız artık çalışma hayatında yer almayı istemektedirler. Tabii ki sonuçta 400 hanımefendi bu kura sonucunda geçici de olsa iş sahibi olabilecek, aile ekonomisine katkıda bulunmaya başlayacaklardır. Kura sonucunda sevinenler olacağı gibi üzülenler de olabilecektir ancak buna da nasip diye bakmak lazım diye düşünüyorum.
 
Bu projenin hazırlanmasından finansmanına kadar emeği geçen herkesi kutluyorum. Kura sonucunun herkese hayırlı olmasını dilerken tüm katılımcıları hürmetle selamlıyorum” dedi.
 
Vali Vahdettin Özcan, Mülkiye Başmüfettişleri Adnan Kandemir, Metin Yılmaz, Kemal Çeber ve Cenk Hakan Karaduman ve törene katılan konuklar tarafından noter huzurunda kur'alar çekildi.
 
Vali Özcan, kur'ada ismi çıkan bayanın eşini arayıp kuranın eşine çıktığı belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Kuraların çekilmesi ile asil ve yedek listeler belli edildi. Kura da ismi çıkan bayanlar 15 Ekim 2012 tarihi itibari ile Çankırı'daki okullarda görevlerine başlayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler