Olay adam konuştu

Olay adam konuştu

Burçin Bildik, bir anda dikkatleri -biraz da nefretleri- üzerine çekti.

Oyuncu ve şarkıcı Burçin Bildik, 118 33 reklamlarındaki 33 karakterine can verdi, bir anda dikkatleri -biraz da nefretleri- üzerine çekti.

İlk kez Hürriyet’e röportaj veren Bildik, gay’lerden gelen tepkileri yersiz bulduğunu söylüyor:

“33’ün eşcinselleri temsil ettiği düşünülüyor. Oysa bu karakter cinsel tercihini açıklamıyor. 33 diyorsunuz canlandırdığınız karaktere. 33 nasıl bir yoldan geçti, geçmişi nasıldı, ekranda ne yapmaya çalışıyor? " sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:

33, biraz tohuma kaçmış, kenarda köşede kalmış, pavyonlarda şarkı söylerken keşfedilmiş ve büyük bir görev aşkıyla işini yapmaya çalışan bir adam.

Bu adamın cinsel kimliği de ön planda değil aslında, çünkü yok. Karakterin tek amacı ne olursa olsun ünlü olmak. Belli bir grubu yansıtma konusuna gelince; dediğim gibi bu karakterin cinselliği ön plana koyan bir durumu yok. Daha çok karikatürize bir karakter olduğu söylenebilir.

Onun tüm amacı verilen işi layıkıyla yapmak. ışi büyük bir heyecanla yapıyor, nasıl yaparım da sevilirim diye düşünüyor ama kimi zaman itici oluyor. Biraz daha derinine bakarsak, 33’te hiçbir cinsellik yok zaten. Tamamen aseksüel. Onu kimse sahiplenmesin, bence ortada kalsın.

BENİ SEVMEYEN ÖLSÜN AYOL!

33’e sorsak ne der bu yorumlar hakkında?

- Ay beni sevmeyen ölsün ayol. Çıkıp her şeyi anlatıyorum, anlamıyorlar valla. Beni çok seviyorlar. Adım var ayol, 33’üm ben. Ay nasıl sevimli, nasıl güzel. Benim arkadaşım var Nizamettin, her çıkışımda şıkır şıkır oynuyor.

BEĞENMEDİĞİMİZ HER ŞEYİ KUMA GÖMEMEYİZ

“Bu reklam artık yayından kalkmalı” diyenlere ne cevap vermek istersiniz?

- İnsanların “bu yasaklanmalı, kaybolmalı” demekten artık vazgeçmeleri gerek. Yasaklamak, ötekileşmesini istemek, bir an önce son bulmalı. Ben de sizin gibi yorumları okuyorum. Yasaklanmalı ve kaldırılmasını istiyorlar. Peki neden? Gerçek bir cevap verebilen yok. Beğenmediğimiz şeyleri kuma gömmemiz, onların kumun altında büyümediği anlamına gelmez!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler