Olay çıkaran mahkumlar başka cezaevlerine nakledildi

Olay çıkaran mahkumlar başka cezaevlerine nakledildi

Bilindiği gibi Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi’nde geçtiğimiz hafta iki koğuş arasında kavga çıktı, kavgada 12 mahkum çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Çankırı E-Tipi Kapalı Cezaevi’nde istenmeyen bazı olaylar yaşandığını hatırlattı.

İçeride yaşanan kavganın herhangi bir terör olayıyla ilgisinin olmadığını aktaran Kaya, “Bazı mahkûmlar arasında gün içerisinde sürtüşme yaşanmış. Mahkûmlardan ikisinin gün içerisinde koğuşu değişmiş. Akşam saatlerinde de olay yaşandı. Jandarma kısa sürede olaya müdahale ederek kontrol altına aldı” dedi.

Olayların yaşanmasında etkili olduğu düşünülen mahkûmları başka yerlere gönderdiklerini belirten Kaya, “Olayların çıkmasına sebep olduğu düşünülen 10 mahkum farklı cezaevlerine sevk edildi. Şuanda herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.
 
CEZAEVİNDE NE OLMUŞTU?
Çankırı E Tipi Kapalı cezaevinde12 mahkûmun yaralandığı olayların perde arkası gün yüzüne çıktı.

Olayın çıktığı akşam ilaç dağıtımı esnasında yaşanan olayda D10 koğuşunda kalan 21 adli hükümlü ilaç dağıtımı yapan infaz koruma memurunun üzerinde bulunan koğuş kapılarının olduğu anahtarları zorla aldı. Daha sonra 12 kişinin kaldığı D12 koğuşuna yönelen ve kilitli kapıyı açan mahkûmlar ile D12 koğuşunda kalan mahkûmlar henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple kavgaya tutuşmuştu.
 
Olay jandarma ve polis infaz memurlarının kavga eden mahkûmları ayırması ile son bulduydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler