Olay ropörtajın ikinci bölümü!

Olay ropörtajın ikinci bölümü!

‘Bebeği ABD’den bile isteyenler var’...

Kendisini hamile bırakan tecavüzcüsünün kafasını kesen Nevin Y., “Kocamın inanması benim için çok önemli. O arkamda olmasa yaşayamam” dedi

Tecavüzcüsünü öldürdüğü için cezaevine konulan Nevin Y.’nin Habertürk Antalya Temsilcisi Tekin Atay’a Isparta Cezaevi’nde verdiği ropörtajın ilk bölümü dünkü HABERTÜRK’te yayımlandı. Dünya medyasının merakla takip ettiği Nevin Y.’nin aylarca nasıl defalarca tecavüze uğradığı, nasıl tehdit edildiği ve cinayet gecesi tüm detaylarıyla gazetede yer aldı. Ropörtajın ikinci bölümünde genç kadın, cinayetten sonra yaşadıklarını, eşiyle ilgili duygularını, geleceğe dair düşüncelerini anlattı: 
 
 
‘KİRLENEN BENİM NAMUSUMDU’
“Nurettin Gider’in eşi ve yakınları televizyonlara çıkıp konuşuyorlar. Ben cezaevinde hepsini izleyemedim ama koğuştaki arkadaşlarım ve ziyaretime gelen yakınlarımdan bazı iddialarını duydum. ‘Niye ailesine söylemedi?’ diye beni suçlayanlar da var. Yaşadıklarımı yaşamayan hiç kimsenin beni anlaması mümkün değil. Eşim ya da aileme anlatsam sonuç ne olacaktı? Ya onlar Nurettin’i öldürecekti, ya da Nurettin onları. Namusu kirlenen bendim ve namusumu temizledim. Bunun için pişman değilim ama yine de böyle olmasını istemezdim. Keşke başka türlü kurtulabilseydim de şimdi çocuklarımın ve ailemin yanında olsaydım.”
 
‘KOCAMIN BANA İNANMASI ÖNEMLİ’
“Kocam ve ailem dışında kimin ne düşündüğü umurumda değil. Kocamı ve çocuklarımı çok seviyorum. Hepsi bana inanıyor. Kocamın inanması benim için çok önemli. O arkamda olmasa yaşayamam. Çocuklarım beni hastanede biliyor. Önceden iğneden korkarlardı. Şimdi cezaevine ziyaretime geldiklerinde, ‘Doktor bize de iğne vursun yeter ki eve gidelim’ diyorlar.”
 
BEBEĞİ İÇİN İLAÇ İÇMİYOR
“Cezaevinde koğuş arkadaşlarım da, görevliler de bana iyi davranıyorlar. Zaman zaman olanları hatırlayıp sinir krizleri geçiriyorum ama koğuştakiler konuyu değiştirip düşünmememi istiyorlar, beni teselli ediyorlar. Ayrıca psikolojik destek sağlanıyor. Şimdi hamile olduğum için ilaç kullanamıyorum ama doğumdan sonra ilaç alıp en azından rahat uyuyabileceğim. Geleceğe dair plan yapmam mümkün değil. Bundan sonra yaşamak mı ölmek mi daha zor bilemiyorum. Ama eğer bir gün özgürlüğüme kavuşursam, eşim, çocuklarım ve ailemle mutlu bir yaşam süreceğimizi düşünüyorum. Köye bir daha gitmem, adını bile duymak istemiyorum.” 
 
‘Bebeği ABD’den bile isteyenler var’ 
 
Nevin Y.’nin önümüzdeki ay doğuracağı erkek bebeği evlatlık edinmek isteyen çok sayıda aile olduğu ve bunlar arasında Amerika Birleşik Devletleri’nden iki ailenin de bulunduğu öğrenildi. ABD’den iki ailenin kendisine telefonla ulaştığını belirten Nevin Y.’nin avukatı Halil Hilmi Tütüncü, “Bebeği evlatlık edinmek istediklerini söylediler, ancak bunun yasal olarak mümkün olmadığını söyledim. Çünkü bir aile, evlatlık edindiği bebeğin sadece hikâyesini, ne tür bir ilişki sonucunda dünyaya geldiğini öğrenebilir. O çocuğun anne-babasının kimler olduğunu bilemez. Türkiye’den de çok sayıda aile, müvekkilimin ailesini arayarak bebeği evlatlık almak istediklerini söylüyor. Aynı durum onlar için de geçerli. Bir bebek doğunca devlet korumasına alınır ve evlatlık edinme şartlarına uygun, sırada bekleyen aileye verilir. Bebeğin gerçek ailesinin bilgilerini devletin ilgili kurumlarından başkası bilmez” dedi.
 
kaynak: haberturk.com - Tekin Atay
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler