Ölen babanın maaşı için anlaşmalı boşanma

Ölen babanın maaşı için anlaşmalı boşanma

Zonguldak’ta yapılan incelemelerde binlerce kadının ölen babasının maaşını almak için SGK’yı dolandırdığı ortaya çıktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Kamuran Öner, 2008'den itibaren yapılan çalışmalarda, babasının emekli maaşını alabilmek için eşinden boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği belirlenen 3 bin 373 kadının maaşının kesildiğini söyledi. Öner, böylelikle yılda 24 milyon liranın devletin kasasında kalmasını sağladıklarını belirtti.

SADECE ZONGULTAK’TA 3 BİN KADIN DEVLETİ DOLANDIRDI
SGK denetim ekipleri, 'SGK Alo 170' hattının yanında, kuruma sözlü ve yazılı olarak yapılan 5 bin 893 ihbarı değerlendirdi. Yapılan denetimlerde, 3 bin 373 kadının, ölen babasının maaşını alabilmek için anlaşmalı olarak boşanıp eşleriyle aynı evde yaşamaya devam ettiği saptandı. Devleti zarara uğrattığı belirlenen kadınların maaşları kesilirken, haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
 
SGK MİLYON DOLARLARCA ZARARA UĞRATILDI
Öner, anlaşmalı boşanma konusunda özellikle son 1 yıldır yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Öner, 3 bin 373 kişinin haksız yere maaş almasını önleyerek yılda yaklaşık 24 milyon liranın devletin kasasında kalmasını sağladıklarını belirtti. Anlaşmalı boşanmalarla ilgili 2 bin 520 dosyanın da incelenme aşamasında olduğunu kaydeden Öner, şöyle dedi:"Bu dosyaları da süratle inceliyoruz. Hedefimiz, haziran ayı sonuna kadar bunları da eritmek. Zonguldak'taki bu sorunun mutlaka bitirilmesini sağlayacağız. Bu toplumsal bir yara, hepimizin sorunu. Devlet kasasından kimsenin hak etmediği parayı alması kabul edilemez. Dolayısıyla biz de asli görevimiz olan doğru hak sahiplerine paranın aktarılması için uğraş veriyoruz."
 
DUYARLI VATANDAŞLARIN UYARISIYLA
Anlaşmalı boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam edenlerle ilgili duyarlı vatandaşlardan çok sayıda ihbar aldıklarını belirten Öner, "Ama bazı vatandaşlar komşuluk ilişkilerinin veya akrabalık ilişkilerinin zedelenmesini istemiyor. Bu yüzden bilgi vermiyorlar. Buna rağmen duyarlı vatandaşlarımız çok. Biz de bu kaynaklarımızı iyi kullanmaya çalışıyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler