Ölen Çankırılı olunca EYLEM!

Ölen Çankırılı olunca EYLEM!

D-100'de yıllardır yaşanan ölümlü trafik kazalarına tepkisiz kalan Taşyakalılar, verilen can kayıplarından sonra yolu trafiğe kapatarak dikkat çekiyorlar.

Duble yol çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü ancak bir o kadar da keşmekeşin yaşandığı D-100'de ölümcül trafik kazaları hız kesmeden sürerken, can kayıplarında yöre halkının yolu trafiğe kapatma eylemleri de hız kazanmaya başladı.

HACIMUSLU'DA TOPRAĞA VERİLENLER

02.09.2011 Cuma günü Çerkeş yönünden Ilgaz yönüne gitmekte olan 06 AL 4765 plakalı özel otomobil, karşı yönden gelen A.S. yönetimindeki 37 KC 827 plakalı kamyonla Kurşunlu ilçesi Hacımuslu beldesi kavşağında çarpıştı. Meydana gelen kazada Mustafa Güngör ve Mustafa Şirin hayatını kaybederken aynı kazada Durali Gültekin  ve Recek Tekin ağır yaralandı. Yaralılar Çankırı Devlet hastanesine kaldırıldı.

BÖLGEDE YAŞAYANLAR YOLDA EYLEM YAPTI

Yaşanan kaza sonrası Hacımuslu beldesinde toprağa verilen Mustafa Güngör ve Mustafa Şirin'in cenaze töreni sonrası D-100'ü trafiğe kapatan Kurşunlu ve Hacımuslu beldesi sakinleri yol yapımında yaşanan aksaklıkları ve kuralsızlıkları gündeme getirdiler.

Yol kapatma eyleminde konuşan Hacımuslu Beldesi Belediye Başkanı İlhan Tekin "Yaklaşık 6 aydır D-100 Karayolu Beldemiz bağlantısında devam eden yol çalışması zaten tehlikeli olan yolumuzu daha da tehlikeli hale getirmiştir. Dün meydana gelen kazada bağlantı yolu D-100 karayolundan beldemiz yolunun geçişini de kapsayan yol çalışması alanında her hangi bir güvenlik önlemi alınmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Bu yolda göz göre göre canlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Yol yapım çalışması olan bölgede onlarca ölümlü kaza meydana geldi ve durum böyle devam ederse, birçok kazanın daha meydana gelmesi kaçınılmazdır.
Bizler yaptığımız bu sessiz eylemimizle sadece sesimizi duyurmak ve daha sonra meydana gelebilecek çok daha vahim kazaların önlenmesini istiyoruz, yetkililerden acil olarak bizlere beldemizin D-100 bağlantı ve hemzemin geçidini de kapsayacak şekilde güvenli geçişi sağlayacak bir köprülü kavşak yapmalarını talep ediyoruz. Bu kavşak yapılmadığı sürede burada bu vahim olaylar yaşanmaya devam edecektir. Yaptığımız eylemle bugün kadar duyuramadığımız sesimizi kamuoyu ve yetkililere duyurmak istiyoruz.” dedi.

KAZALAR İKİ YILDAN BU YANA YOĞUN YAŞANIYOR

Kurşunlu ilçesi ve Hacımuslu beldesinde yaşayanların gerçekleştirdikleri eylem, Kars Vali Yardımcılığı görevine atanan Kurşunlu Kaymakamı Ünal Coşkun tarafından yapılan uyarılarla fazla uzun sürmedi.

Bununla birlikte son iki yıldır Çerkeş - Ilgaz arasında yapılan duble yol çalışmalarında yaşanılan aksaklıkları ve yol yapım müteahhitleri ile karayolları yetkililerinin olması gereken kuralları yeterince uygulamamalarını Sözcü18 Haber Merkezi olarak sıkça gündeme getiren bir haber sitesi olarak, o günlerin Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve yetkililerin dikkatine sunmakla birlikte, bölgede yaşayan vatandaşların ve de yerel yönetimlerin duyarlılık göstermesini boş yere bekledik.

İLK EYLEM ÇÖREKÇİLER'DE GERÇEKLEŞMİŞTİ

Ta ki Çörekçiler'de yaşanan elim kaza sonucu yaşanılan can kaybı ile yolun trafiğe kapatılması ve konunun bölge milletvekilleri tarafından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a taşınması, bölgeye alt geçit yapım kararının çıkmasına neden olmuştu.

Dün Hacımuslu beldesi girişinde gerçekleşen eylemin de gerekli olumlu sonucu vermesinin yanısıra, bölge insanının D-100 üzerinde yaşanan olumsuzluklara can kayıpları vermeden duyarlılık göstermesi öncelikli temennimizdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler