Olimpiyat stadını ayağa kaldıran Türk kızı

Olimpiyat stadını ayağa kaldıran Türk kızı

Tribünler 'olimpiyat ruhu'na uygun azmi ve davranışı nedeniyle Merve Aydın'ı ayakta alkışladı.

Olimpiyat Stadı'ndaki seçmelerde, 2. seride yarışan milli atlet, 4. kulvarda başladığı mücadelenin bir bölümünü lider götürdü. Yarışın ortalarında aşil tendonundan sakatlanan ve birden yavaşlayan Merve Aydın, son sıraya geriledi.

Sakatlığı nedeniyle oldukça zorlandığı gözlenen Merve Aydın, finiş çizgisine Olimpiyat Stadı'nı dolduran 80 bin sporseverin alkışları eşliğinde ve gözyaşlarıyla geldi. Tribünler 'olimpiyat ruhu'na uygun azmi ve davranışı nedeniyle Merve Aydın'ı ayakta alkışladı.
 
Stattan tekerlekli sandalye ile ayrılan milli atlete, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı.
 
merveaydin-olimpiyat-aglayaaglaya-sozcu-resim-082.jpg
 
Aydın'ın 3:24.35 ile tamamladığı seride, Rus Mariya Savinova 2:01.56 ile birinci, ABD'li Alice Schmidt 2:01.65 ile ikinci, Hint Tintu Luka da 2:01.75 ile üçüncü olarak finale kaldı.
 
BU GÖZYAŞLARI İLK DEĞİL 
 
800 metrede sakatlanarak yarışı istediği gibi bitiremeyen ancak hüngür hüngür ağlayarak parkuru tamamlayan ve tribünlerden alkış alan Merve Aydın, geçen yıl yapılan yarışlarda da gözyaşlarına boğulmuştu. İstanbul'da düzenlenen Salon Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye rekoru kırmasına rağmen Ukraynalı atlet Lupu'nun 0.02 gerisinde kalan Türk atlet, yarış sonunda muhabirin "Tebrikler finaldesin" sözleriyle büyük mutluluk yaşadı. Ancak skorboard da adını finale kalan isimler arasında göremeyince büyük hayal kırıklığı yaşayan Merve Aydın gözyaşlarına hakin olamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler