Ölü sayısı 270e yükseldi

Ölü sayısı 270'e yükseldi

Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti yakınlarındaki dağlık bölgede şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketinde ölenlerin say.ısı 270'e yükseldi

Rio de Janeiro'ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki dağlık bölgede oluşan seller ve toprak kaymasına çok sayıda ailenin uykuda yakalandığı, ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Kentin kuzeyindeki Serana bölgesinde 24 saat boyunca süren yağışlar nedeniyle nehirlerin taştığı, çok sayıda evin yerle bir olduğu, onlarca insanın hayatını kaybettiği bildirildi.

YAŞANILAN FELAKETİN FOTOĞRAFLARI İÇİN

Yerel televizyon kanalları, Teresopolis kasabasında 130, Petropolis kentinde 20, Nova Friburgo kasabasında 107 kişinin öldüğünü duyurdu. Teresopolis Belediye Başkanı Jorge Mario, kendi kasabalarında en az 50 kişinin kaybolduğunu, bin kişinin evsiz kaldığını açıkladı.

Brezilya hükümeti, sel felaketinden etkilenen halka yardım için 460 milyon dolarlık kaynak ayrıldığını bildirdi. Binlerce kişinin evlerinde mahsur kaldığı, afet bölgelerine çok sayıda kurtarma ekibinin gönderildiği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler