Ölüm çukurundan acı haber geldi

Ölüm çukurundan acı haber geldi

Kömür ocağı girişinde kaya parçalarının düşmesi sonucu göçük altında kalan 3 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Şırnak merkeze bağlı Araköy yakınlarında bulunan özel bir kömür ocağında çalışan 4 kişi, dün ocak girişindeki kanyonun yüksek kesimlerinden düşen kaya parçalarının altında kaldı. Kaya yığınlarının altında kalanlardan bir kişi kendi imkanı ile yara almadan kurtulurken, 3 kişi göçük altında kaldı. Arama kurtarma çalışmaları bugün sonuç verdi. 45 yaşındaki Mahmut İçkale ile 19 yaşındaki Süleyman Gökalp'in cesetleri Diyarbakır'dan gelen sivil savunma ekiplerinin, köpeklerle yaptığı arama çalışmaları sonunda çıkarıldı.

Şırnak merkeze yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Araköy yakınlarındaki kömür ocağının girişindeki kanyonun yüksek kesimlerinde bulunan kaya parçaları saat 16.30 sıralarında aşağı düştü. Kaya parçalarının düştüğü sırada, kanyonda çalışan iş makinası operatörü Mahmut İçkale, kamyon şoförü Ramazan Karataş, iş makinası operatör yardımcısı Süleyman Gökalp ve aşçı Hüseyin Dekçi, kopan kaya parçaları altında kaldı.

Kamyon şoförü Ramazan Karataş, kendi imkanlarıyla yara almadan kaya parçalarının altından çıkarken, taş yığınlarının altında kalan 3 kişiyi kurtarmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), jandarma ve sivil savunma, arama kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri ve ambulanslar da olay bölgesine geldi.

d0219443.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler