Ölümden önceki son kare!

Ölümden önceki son kare!

Hopa'da yaşanan olaylara polisin müdahalesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi.

Başbakan Erdoğan'ın saat 12.30'daki Hopa mitingi öncesi ilçede olaylar çıktı. Sabah saatlerinde mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na hakim bir binaya büyük boy CHP bayrağı, yanındaki binaya da 'AKP Hopa'dan defol! Gençlik Muhalfeti' yazılı pankart asan grup, mitingin yapılacağı meydana inip eğlenmeye başladı. Aralarında CHP, ÖDP ve Halkevleri Derneği üyelerinin de bulunduğu grup horon teperken, Cumhuriyet Meydanı üzerinde 3 helikopter alçaktan uçtu.

Gruptakiler buna tepki gösterip, HES'leri protesto için 'Su haktır, satılamaz' pankartı açınca polis müdahale etti. Protestocu grupta bulunan bazı kişiler kaldırım taşlarını sökerek polise atarken, polis tazyikli su ve biber gazı kullandı ve ilçe bir anda savaş alanına döndü. Göstericilerden ve polislerden yaralananlarla, biber gazından etkilenen çok sayıda kişiye ambulanslarda ve hastanede tıbbi müdahalede bulunuldu.

Bir süre de ara sokaklarda devam eden olaylar sırasında atılan taşlarla polis araçlarının yanı sıra AK Parti'nin seçim otobüsleri ve partililere ait çok sayıda aracın camları kırıldı.

KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ
Cumhuriyet Meydanı’nda çıkan olaylarda yaralanıp hastaneye kaldırılanlar arasında bulunan Metin Lokumcu, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Lokumcu’nun emekli öğretmen olduğu ve olaylar sırasında biber gazından etkilendiği öğrenildi.

KORUMA POLİSİ OTOBÜSTEN DÜŞTÜ
Miting sırasında durulan olaylar sonrasında yeniden başladı. Başbakan Erdoğan, mitingin ardından ilçeden ayrılırken bazı gruplar araçlara taş atmaya başladı. Bu sırada Başbakanlık otobüsünün üstünde bulunan koruma memuru araçtan düştü. Arkadan gelen koruma araçları ve makam araçları son anda durdu. Başına taş isabet ettiği için düştüğü belirtilen koruma polisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

AMELİYATA ALINDI
Başbakanlık Koruma Müdürlüğüne mensup polis memurunun, beyin kanaması teşhisiyle ameliyata alındığı bildirildi. Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaralanan polis memurunun Hopa Devlet Hastanesinden ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiğini belirtti. Tepe, beyin kanaması teşhisi konulan polis memurunun ameliyata alındığını kaydetti.

OLAYLARLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI
İçişleri Bakanlığı, AK Parti'nin Hopa mitinginde çıkan olaylarla ilgili inceleme başlattı. Bakanlık, olaylarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere iki mülkiye başmüfettişi, bir jandarma ve bir emniyet müfettişi görevlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler