Ölüme uçtular

Ölüme uçtular

Pilot Osman Ersan ile İngiliz yolcu Stephen Arthur Johnson, kayalıklara çarparak yaşamını yitirdi

Fethiye Babadağ’dan yamaç paraşütü ile atlayış yapan pilot Osman Ersan ile İngiliz yolcu Stephen Arthur Johnson, kayalıklara çarparak yaşamını yitirdi. Pilotun terazi sistemini takmadığı ileri sürüldü...

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü atlayışlarının yapıldığı Fethiye Ölüdeniz Beldesinde bulunan 1700 metre yükseklikteki Babadağ’da dün 12.00 sıralarında 52 yaşındaki pilot Osman Ersan ile İngiliz yolcu 67 yaşındaki Stephen Arthur Johnson, tandem (ikili) atlayışı için pistten havalandı. 10 dakika boyunca havada uçan pilot ile yolcu, Babadağ’ın eteklerindeki bir anda vadide kayalıklara düştü. Pilotun paraşüte bağlanan terazi sistemini takmadığı, bu yüzden düşüşün yaşandığı ileri sürülürken, yüzlerce metre yükseklikten ve 100 kilometre hızla kayalıklara çakıldıkları tahmin ediliyor.

Dalaman’dan havalanan askeri helikopter, olay yerine ulaşan diğer yamaç paraşüt pilotlarının yardımıyla cenazeleri aldı ve Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürdü.Pilot Osman Ersan’ın evli ve bir çocuk babası olduğu, İngiliz Johnson’un da öğretmen olduğu belirtildi. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, bölgede 10 yıl aradan sonra bir pilotun yaşamını yitirdiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler