Ömer Çendek hukuk yoluyla aklandı

Ömer Çendek 'hukuk yoluyla' aklandı

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek ile ilgili olarak ortaya atılan iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca yapılan soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığı açıklandı.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek ile ilgili olarak, birlik üyesi Lütfü Bektaş tarafından ortaya atılan iddialar, Cumhuriyet Savcılığınca yapılan soruşturma sonucu 'kovuşturmaya yer olmadığına' dair karar verildi.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne yazılı açıklama yapan Birlik Başkanı Ömer Çendek şunları ifade etti:
 
"Sözcü18 HABER SİTESİ YÖNETİCİLİĞİNE
 
Halen Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığım Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile şahsım hakkında internet sitenizde yayınlanan ve yargıya intikal etmiş olan isnadlar ile ilgili olarak yargı tarafından yapılan soruşturma sona erdiğinden  ve Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığının 03/01/2013 gün ve 2012/3431-2013/04 sayı ile Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar verildiği, Başsavcılıkça verilen bu karara karşı şikayetçi tarafından yapılan itiraz üzerine Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan itiraz incelemesi sonunda 25/02/2013 gün ve 2013/202 sayı ile itirazın reddine karar verilmiş olduğundan ve kovuşturmaya yer olmadığı kararı bu şekilde kesinleştiğinden, İlimiz hayvancılığının geliştirilmesinde yetiştiricileri olumsuz etki ettiğinden, sitenizde yayınlanan ve yazımız ekinde internet çıktıları gönderilen haber ve yorumlar şahsımın onur, şeref ve haysiyetini zedelediğinden, ayrıca kişilik haklarıma saldırı niteliğinde bulunduğundan, isnadlar yargının verdiği kesin karar ile çürütülmüş yazımız ekinde gönderilen manşet haber ve  bu haberlere yazılan yorumların internet sitenizden kaldırılmasını talep ederim."
 
ÖMER ÇENDEK'DEN BASIN TOPLANTISI
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek bugün düzenlediği basın toplantısında kendisi ve Birlik adına ortaya atılan iddialarla ilgili olarak yargı sürecinde yaşanan gelişmeleri aktardı. Çendek şunları söyledi:
 
"Çankırı basınının saygı değer temsilcileri, bugün sizleri buraya  davet etmemizin nedeni, Başkanlığını yaptığım Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve benim ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kara hakkında yargıya intikal eden ve yargı tarafından yapılan soruşturma sonunda verilen karar ve bu karara yapılan itiraz sonucunda verilen kararın kamu oyuna yansımayan belgelerle ispat edilen yönlerini sizlerle paylaşmak ve kamu oyuna gerçeklerin anlatılması ve iletilmesini temin amacıyla düzenlenmiş bilgilendirme toplantısıdır. 
 
Sayın basın mensupları, yargıya intikal eden iddialar ile ilgili olarak yetkili makamların yapacağı soruşturma sonucunu bekledik. Hakkımızda yapılan soruşturma sırasında, gerek yargıya olan saygımız ve sorumluluğumuz ve gerekse Çankırı kamuoyuno ve Birliğimiz üyelerine olan sorumluluğumuz ve Türk Adaletine duyduğumuz güveni yitirmeyerek, adına hiçbir ortamda ve hiçbir zeminde bu konu ile ilgili en ufak bir paylaşımda bulunmadık. 
 
Biraz önce açıkladığım ve tamamı hakkımızda şikayetçi olan kişinin vermiş olduğu şikayet dilekçesinden alınan iddialar ile ilgili olarak, Birliğe ait tüm bilgi ve belgeler üzerinde yapılan inceleme, araştırma, soruşturma ve bilirkişi incelemesi sonucunda Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Şikayetçi olan arkadaşımız bununla da yetinmeyip, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen bu karara karşı itirazda bulunmuştur. Ancak yargıda toplanan tüm delillerin doğru olduğu, soruşturmanın yasalar çerçevesinde yapıldığı verilen kararın usul ve esasa uygun olduğu gerekçesiyle itiraz eden arkadaşımızın itirazının Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesince reddine karar verilerek, hakkımızda yapılan şikayet hususunda son karar verilmiştir. 
 
Sayın basın mensupları; hakkımızda şikayetçi olan bu arkadaşımız bize husumet besleyerek, aylar önce meydana gelen ve tüm iddiaları Yönetim Kurulu tarafından karar altına alınmış, bizzat kendisinin de imzası bulunan ve herhangi bir usulsüzllük bulunmayan faaliyetlerde usulsüzlük varmış gibi asılsız  isnadllarda bulunarak sadece beni yıpratmak ve üyelerimizin aklını karıştırmak ve beni Yönetim Kurulu Başkanlığından düşürebilmek için bu şekilde şikayet ve karalamada bulunmuş ve kendine bu yönde kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz,  doğru er yada geç ortaya çıkar, nitekimde doğru ortaya çıkmıştır. 
 
Sayın basın mensupları, şimdi bazılarınız bana bu şikayeti yapan kim diye sormak isteyebilir. Bu sorunuza şu şekilde cevap veriyim. Bizim bu tür kişiler ile işimiz olmaz hizmetlerle ile işimiz olur. Burada olay, 'Çamur at, izi kalsın' girişimi ve yıpratma, kafa karıştırma, berrak suyu bulandırma, menfaat ve kamuoyu yanıltma girişimidir. Bizler olaya bu yönüyle bakıyoruz. Bizler üstlenmiş olduğumuz görevin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Hiçbir zaman geriye dönüp bakmadık. Birliğimizin hedeflerine ulaşabilmek için tüm Yönetim Kurulu üyeleri olarak dün nasıl sorumluluğumuzun bilinci içerisinde çalışmışsak, bugün ve yarın da aynı şekilde çalışacağız,
 
Hakkımızda yapılan şikayet ve yıpratma girişimleri karşısında şimdi söz sırası bizdedir. Biz de bundan sonra yasalar tarafından bana ve temsilcisi olduğum Birlik adına verilen haklarımızı kullanacağız. Ancak biz meşru zeminde hiçbir gayri meşruluk katmadan yasal haklarımızı kullanacağız,
 
Sayın basın mensupları, son olarak bugün yaptığımız toplantı, hakkımızda ileri sürülen iddialar ve yargı tarafından verilen ve kesinlik kazanmış karar hakkında sizleri ve sizler aracılığıyla Çankırı ve tüm Türkiye Kamuoyunu bilgilendirmeye yöneliktir. Sizlerden ricam sizlerle paylaştığım bilgilerin dikkate alınması ve Çankırı ve tüm Türkiye kamuoyunun bu bilgiler çerçevesinde bilgilendirilmesidir. 
 
Hepinize davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür eder, saygılar sunarım.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler