Ömer Faruk Eminağaoğlu Çankırı'dan ayrıldı

Ömer Faruk Eminağaoğlu Çankırı'dan ayrıldı

Çankırı hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, milletvekili aday adaylığı süreci sonrasında emekliliğine bir yıl kala 'hakimlik' görevini bıraktı.

HSYK'nin 2012 yılı Haziran ayında Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi ile toplam 2335 Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısının görev yeri değişirken, atamalar çerçevesinde YARSAV Kurucu Başkanı ve İstanbul 34. Sulh Ceza hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu, Çankırı'ya "hakim" olarak atanmıştı.

Haziran 2012 tarihinden bu yana 'Çankırı Hakimi' olarak görev yapan Eminağaoğlu, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak genel seçim öncesi milletvekili aday adaylığı müracaatında bulunduğu için görevinden istifa etmişti. Aday adaylığı sonrasında listelere giremeyen hakim Eminağaoğlu, emekliliğine 1 yıl kala görevinden ayrıldı.

Geride bıraktığımız Perşembe günü Çankırı'da veda ziyaretlerini gerçekleştiren Eminağaoğlu, Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye şehir merkezinde yapıan menfur saldırı sonrası biraraya gelerek 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan ilk isimlerden birisi olmuştu.

Eminağaoğlu menfur saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Toplumun gerçeklerden haberdar olabilmesi, özgür basının varlığı ile olanaklıdır. Baskı altında olmayan özgür bir basın, haber alma hakkı için, toplumun gerçek bilgiye ulaşması için, yani  çağdaş bir demokrasi için olmazsa olmazdır.

Toplumun gerçeklerden haberdar olmasından korkan iktidar odaklarının gerçekleştirdiği saldırı, basın özgürlüğüne ve demokrasiye yönelen bir saldırı olup, gerçeklerin iktidar üzerinde panik hali yarattığını ve bu nedenle halktan saklanmak amacı güdülerek basına saldırıldığını açıkça yansıtmaktadır. Yapılan saldırıyırı kınıyorum." dedi.

Sözcü18 yazı ailesi olarak Sayın Eminağaoğlu'na bundan sonraki yaşamında başarılar dilerken, bugüne kadar vermiş olduğu hukuk mücadelesinde ülke insanına sağladığı katkılardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

CHP ARTVİN ÖRGÜTÜ EMİNAĞAOĞLU'NU İSTEDİ
Öte yandan CHP Artvin örgütü 1. sıra adayı olarak gösterilen Uğur Bayraktutan yerine YARSAV kurucu ve eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun kentten aday gösterilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler